Sitter du i kø på vei hjem? Ta gjerne et bilde og send det til 2211 eller e-post til 2211@bt.no.

Vegtrafikksentralen meldte om mer enn to mil lang kø og saktegående trafikk på E16 søndag kveld. På det verste strakk køen seg fra Trengereid og helt inn til Vågsbotn, en drøy mil fra Bergen sentrum.

— Køen rammer også bilistene som kommer fra Nordhordland. Trafikken går jevnt i ca. 30 kilometer i timen. Det fine været har gjort at det har vært en del helgetrafikk på fjellet. Da hoper det seg fort opp når alle skal hjem, sa trafikkoperatør Ken Ove Hom i Statens vegvesen.

Løsnet sent søndag kveld

Klokken 21.30 søndag kveld kunne Holm melde at trafikken gikk som normalt igjen, etter flere timer med kø.

— Den verste trafikken har gitt seg, og det er vi veldig glade for, med tanke på det veiarbeidet som starter klokken 22, sier Holm.

Køene begynte å danne seg allerede ved 17-tiden, og vokste seg gradvis større og større. Statens vegvesen anbefalte bilister å vente i det lengste før de satte kursen mot Bergen.

Køen løsnet i tide

— Vi er litt redde for hva som vil skje dersom trafikken vedvarer. Vi frykter kaos på veiene dersom det fortsetter til klokken 22, sa Holm til BT tidligere søndag kveld.

Nå ser det altså ut til at køen har gitt seg akkurat i tide.

Fra klokken 22 vil Stavenestunnelen og Stanghelletunnelen bli stengt i korte perioder som følge av planlagt tunnelarbeid.

De omfattende køene kom noe overraskende på Statens vegvesen.

— Dette var ikke helt som forventet. De fleste venter i det lengste med å reise hjem fra fjellet, men i dag er det mange som har valgt å reise tidlig, sier Holm.