Politiet mente å kunne knytte han til omsetning av hasj. Men 39-åringen viste seg å være uskyldig da etterforskningen var fullført. Etter åtte uker i varetektsfengsel ble han løslatt. Senere ble også siktelsen droppet.

— Jeg forstår ikke hvorfor det tok så lang tid for dem å innse at jeg var uskyldig, sier han.

- Vil ikke dekke lidelsene

Hans forsvarer, advokat Kaj Wigum, sendte søknad om oppreisning og erstatning for urettmessig strafforfølgelse i oktober 2006. Trolig ligger totalsummen for tapt arbeidsfortjeneste, utgifter og oppreisning rundt 100.000 kroner.

Wigum purret tidlig i år. Men fortsatt, 19 måneder etter søknaden, venter han fortsatt.

— Pengene vil ikke slette ut de merkene dette har satt i meg, de vil ikke dekke de lidelsene dette har påført meg og familien, sier tobarnsfaren

Men pengene vil uansett være en slags unnskyldning fra samfunnet, en oppreisning for ham og familien, mener hans advokat.

— Men da er det viktig at oppreisningen kommer raskt, ikke flere år etter. Det er uverdig, sier Wigum.

- Fullstendig uholdbart

— Også økonomisk kan det bety svært mye for noen. Spesielt dersom de har økonomiske forpliktelser overfor familie eller må betjene boliglån.

Han er svært provosert av at Staten bruker så lang tid.

— Systemet er slik at politiet kan ta feil og varetektsfengsle uskyldige under etterforskning. Det er vanskelig å unngå. Men at de som blir pågrepet må vente 18 måneder eller mer på erstatning er fullstendig uholdbart, sier han.