Det var Kjersti Sleire Holmaas (18) og Renate Sleire Holmaas (16) fra Kvamme i Masfjorden som mistet livet i kollisjonen i Lindås fredag 10. desember. Fredag ble de to gravlagt, foran en fullsatt Sandnes kyrkje i hjemkommunen. Seremonien i kirken startet klokken 12.

Dette er en tragedie for familien, men også for hele bygden

Sokneprest Knut Fredrik Sørheim

Overføres til skolen

For at alle som ønsket å delta skulle få være med, ble begravelsesseremonien også overført til storskjerm i gymnastikksalen på Sandnes skule, kommunestyresalen og menighetshuset. Hele bygden fikk dermed ta farvel med søstrene.

Som førstemann holdt faren, Ivar Holmaas, minneord over døtrene.

— Kjersti og Renate var de to solstrålene som ga varme og lys til alt, sa Holmaas.

Inspektør Terje Rasdal ved Sandnes skule la i sitt minneord vekt på at søstrene var engasjerte ja-mennesker.

— Kjersti og Renate viste alltid omsorg for hverandre. Søstrene var positive forbilder for hverandre og for andre. De var dyktige og allsidige jenter, sa Rasdal.

Også i andre minneord ble det gjort et poeng av at Kjersti og Renate sto hverandre nært og at de var svært omsorgsfulle.

- Flotte jenter

  • Dette er en tragedie for familien, men også for hele bygden. Det er en liten bygd. Menneskene bor tett på hverandre, sa sokneprest Knut Fredrik Sørheim til bt.no før begravelsen.

— De var to flotte jenter som var aktive i musikkliv, kirke og ungdomsklubb. De vil bli enormt savnet. Vi kjenner at det er vondt, det som er skjedd: At vi skal leve uten Kjersti og Renate. Det er helt ufattelig at de er borte.

På samme måte som sang og musikk preget livene deres, var også avskjeden i kirken preget av sang og musikk.

Alle kjenner alle

  • Det er en tung dag. Alle er berørt fordi alle kjenner alle, sier Masfjorden-ordfører Håkon Matre til bt.no.

Matre karakteriserer søstrenes brå død som en ufattelig tragedie.

— Jeg våkner om morgenen og håper det hele er en drøm. I et så lite samfunn er vi flinke til å støtte hverandre. Den omsorgen behøver vi nå, sier Matre.

Fra småbruk

De to søstrene vokste opp på et småbruk på Kvamme i Masfjorden. Begge var nå elever ved Knarvik vidaregåande skule. Kjersti gikk tredje året og Renate første. Fra første til tiende klasse var de elever ved Sandnes skule. De var aktive i barne- og ungdomsmiljøet på skolen og i lokalsamfunnet.

Søstrene spilte i brassband og i Sandnes skulemusikk. Kjersti spilte også i Fjon musikklag. Renate var en sangfugl. Hun hadde mange solistoppdrag.

Fikk sleng på bilen

Ulykken skjedde like før klokken 15 forrige fredag. Bilen var på vei fra Knarvik mot Ostereidet. I en slak kurve fikk føreren sleng på bilen, og den kom borti rekkverket. Deretter snurret den rundt og traff en trailer som kom i motsatt retning.

Vogntoget la seg så langt ut til siden som mulig for å unngå kollisjonen. Likevel var ikke sammenstøtet til å unngå.

SISTE HILSEN: Kirkerommet var vakkert dekorert med kranser og blomster. FOTO: Eivind Senneset