I 16-tiden fredag ble politiet kontaktet av en tipser på Møhlenpris. Vedkommende hadde observert to små barn alene i området.

Etter hvert ble det klart at barna hadde forsvunnet fra en lekeplass på Landås, tatt Bybanen til sentrum og til slutt endt opp på Møhlenpris.

— Nå er de gjenforent med sine foreldre. Det er selvfølgelig ikke kjekt å være foreldre i en slik situasjon. At de var borte så lenge uten at de visste om det, tyder på misforståelser, sier Åse Akselberg fra barnevernstjenesten i Hordaland.

På grunn av gutten og jentens alder ble barnevernstjenesten rutinemessig kontaktet. De tok hånd om dem til foreldrene etter hvert dukket opp, halvannen time etter at politiet plukket opp barna.

Oppfordrer til å melde fra

Hun forteller at de to etter forholdene har det bra. Ingenting tyder på at de var redde, forteller Akselberg.

— De var nok ute på eventyr, men de er altfor små til å ta Bybanen alene.

Hun mener at hendelsen kan være et tankekors og en påminnelse om at folk må være mer observante.

— Hvis folk har mistanke om barn uten tilsyn, så gjelder det å ringe politiet en gang for mye i stedet for en gang for lite, sier hun.

LANG FERD: Etter turen på Bybanen til sentrum, dro barna til Møhlenpris. Det er ikke kjent hvilken holdeplass barna gikk av på. Kartet viser kun hvor lang avstanden fra lekeplassen i Adolph Bergs vei til Møhlenpris er - altså drøyt fem kilometer, ifølge karttjenesten Google Maps.
Google Maps

Kommunikasjonsproblemer

Det var først da foreldrene og barna ble gjenforent at det ble klart hvordan ferden hadde gått for seg.

Jenten og gutten er av utenlandsk opprinnelse, og barnas alder samt språkproblemer gjorde det vanskelig for barnevernstjenesten å sette seg inn i hendelsesforløpet.

— De snakket med foreldrene sine på sitt eget språk. Da ble det lettere å få avklart hva som hadde skjedd.

- I hvilken grad forfølger dere denne saken?

— Vi har ingen tanker om oppfølgning. Her har det vært visse omstendigheter til stede som kan skje med mange. Bakgrunnen ser ut til å skyldes misforståelser.