• Forferdelig trist, sier Fredrik Tønjum, daglig leder i Eikedalen.

Til tross for at to mennesker mistet livet som følge av snøskredet fredag, vil skisenteret holde åpent lørdag.

— Vi har diskutert og kommet frem til at vi holder åpent. Uansett hva vi gjør, blir det feil, men vi har drøftet dette grundig, sier han.

- De ønsket å hoppe Tønjum kjenner godt til kameratgjengen som ble rammet av skredet. Han bekriver dem som erfarne skientusiaster og møtte dem nede i skitrekket på formiddagen før tragedien inntraff.

— De var alle i godt humør, og vi diskuterte værforholdene. De ønsket å hoppe og dro omlag 200 meter ovenfor Seterstuen. De var utenfor løypene våre, på mellom 650 og 700 meters høyde. Men jeg vil undestreke at de ikke opptrådte uforsiktig. De var bare ekstremt uheldige. Dette er nemlig erfarne og flinke fjellfolk, understreker Tønjum.

Blåste sterkt På grunn av sterk vind, stengte skitrekket flere av heisene. På værstasjonen midt i løypen blåste det 23 meter i sekundet på det meste. Flere av heisene var stengt fredag. Tønjum forteller at skitrekket ikke kommer til å åpne stolheisen lørdag.

— Det er rasfare i fjellet. Det siste vi trenger er enda en ulykke, sier han.

Det er ikke første gangen mennesker mister livet i skred i Eikedalen. I 1990 omkom to i omtrent samme område som dagens.

- Det er trygt

  • Slike ulykker er jo noe av det verste man kan oppleve når en driver et skisenter, forteller Tønjum.

Han garanterer at det ikke er skredfare i løypene som er åpne denne helgen.

— Vi har vært gjennom hele området og det er trygt, sier Fredrik Tønjum.