• De ti bud er ryggsøylen i vårt verdisystem, og bør sitte i hodet, sier biskop Ole D. Hagesæther til bt.no. Forslaget om å bruke mindre tid på budene i skolen, liker han dårlig.

Det er Læringssenteret som har sendt ut utkastet til ny læreplan for kristendoms-, religions og livssynskunnskap i grunnskolen, det såkalte KRL-faget. En rekke trossamfunn og organisasjoner er nå bedt om å komme med innspill til høringsforslaget.

Biskopen i Bjørgvin er en av høringsinstansene, og Ole D. Hagesæther har denne uken finpusset på sine innspill. Han er lite begeistret for forslaget om å bruke mindre undervisningstid på De ti bud.

— Det er ingen som vil bestride at det er greit å kunne den lille gangetabellen, selv om det finnes kalkulatorer. Det samme kan sies om De ti bud. De bør sitter i hodet, selv om man kan slå dem opp i Bibelen, sier Hagesæther til bt.no.

— De ti bud er ryggsøylen i vårt verdisystem. Det vil være uvanlig lite velvalgt å kutte det ut i skolen, legger han til.

Høringsfristen for den nye læreplanen for KRL-faget er satt til 1. februar.

Hva mener du? Klikk i lenken til høyre, og si din mening!

KRISTISK: Biskop i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther er lite begeistret for forslaget om å bruke mindre tid på De tid bud i skolen.