— De ble kastet inn i mer ansvar enn de hadde forestilt seg. De måtte gravlegge sine beste venner og likevel har de reist en valgkamp som ikke står tilbake for noe annet vi har sett tidligere. Jeg er utrolig stolt og imponert over Eigil og Linn, sier Marte Mjøs Persen, Aps ordførerkandidat i Bergen. Både hun og Harald Schjelderup, Aps byrådslederkandidat var på møtet.

Eigil Knutsen er leder i Bergen AUF og ledet dagens medlemsmøte sammen med Ap-veteran og tidl. olje-og energiminister Ranveig Frøyland fra Seniorlaget. Knutsen var selv på Utøya. Nå driver han valgkamp og kjemper for en politikk han tror på. Han snakket varmt om Ap-ungdom som brenner for eldrepolitikk og eldre Ap-velgere som er opptatt av oppvekstvilkårene til de unge.

Dagsaktuelle verdier

En svært engasjert Linn Kristin Engø talte om internasjonal solidaritet og kampen for demokrati og menneskeverd med ikke-voldelige midler.

— Det er demokratiet som driver samfunnet fremover og vi lar oss ikke skremme til taushet, sa hun i sin tale.

Fylkeslaget mistet både sin leder og nestleder på Utøya, men konst. leder Engø har på ingen måte latt seg skremme av mer ansvar i politikken.

— Våre ideer om frihet, likhet og solidaritet går aldri ut på dato. Og med det i tankene skal vi gå ut og banke på dører, dele ut roser, besøke videregående skoler og snakke med folk. Nå har vi et valg å vinne, kamerater, sa hun.

Aps gullag

Engø tror på et bedre samfunn hvis Ap får styre etter valget 12.september. Partiets listetopper Harald Scelderup, Marte Mjøs Persen og Ruth Grung skal lede an.

— Harald og Marte er spissene på gullaget som skal få Bergen til å skinne. Og når Ruth blir fylkesordfører skal næringslivet blomstre, de videregående skolene bli bedre enn noensinne og bussen skal bli et ordentlig alternativ til bil. Jeg er klar for å vinne valget og håper dere er det samme, sa Engø til en fullsatt konferansesal. Det var partiets yngste og eldste som hadde felles medlemsmøte på Scandic Hotell i Bergen i ettermiddag.

Møtet var planlagt før sommerens tragiske hendelser i Oslo.

ENGASJERT UNGDOM: Gunnhild Hodnekvam (18) t.h. driver aktiv valgkamp og har allerede vært på fire valgtorg. Det vil også 16-åringene Sonja Hæggernæs, Martin Skadal, Martin Barthel og Thor Santana Imstøl.
ELIN ELVSÅS
FULLT HUS: Fellesmøtet mellom de yngste og de eldste i Ap trakk fullt hus i ettermiddag.
ELIN ELVSÅS
HEMMELIG: Tradisjonen tro ble det alllsang på medlemsmøtet, men også et hemmelig kulturinnslag ble godt mottatt. Det eksotiske innslaget var magedanseren Helene Mjåtvedt.
ELIN ELVSÅS