• De fleste beboere i kommunal bolig er livredde seg for å si ifra om ting, fordi de ofte blir truet med utkastelse av Bergen Bolig og Byfornyelse. Og blir de kastet ut, er hospits eneste tilbud, sier Stig Høisæther i Leieboerforeningen Bergen.

Leieboerforeningen har vært involvert i Grete Nybøs kamp mot BBB, og Høisæther mener hun er blitt behandlet på skammelig måte.

— Leieboere som sier ifra om ting som er galt, blir truet med oppsigelse og utkastelse, og i tillegg får de gjerne selv kritikk for hvordan de bruker leiligheten. Det er toppen på frekkhet, sier Høisæther.

Han håper at kommunen nå har tenkt å ordne opp både for Nybø og de øvrige beboerne i de tre blokkene.

— Jeg har vært der ute et par ganger. I Nybøs leilighet var det omtrent som i Sentralbadet, og det er mange av de andre naboene som også er plaget med mye fuktighet, sier Høisæteher, som tror bygningene i Frydenbølien 5 har en konstruksjonsfeil.

Han synes det er helt rimelig at Nybø får en erstatning for tapt helse etter alle årene hun har bodd i det uakseptable innemiljøet.

— Og alle andre som har problemer med fuktighet og sopp i BBB-boliger må gjerne ta kontakt med oss, så skal vi ta tak i problemene, sier Høisæther.