— Det er svimerker og hjulspor på banen, sier en oppgitt Arne Hauge, daglig leder i Smørås IL.

Nabo våknet

Smørås er et av idrettslagene som bruker Slåtthaug idrettsanlegg, på Nesttun i Bergen. Onsdag morgen våknet Hauge til beskjeden om at en bil hadde frest rundt på kunstgresset på hovedbanen om natten. Banen driftes og vedlikeholdes av kommunen.

— Jeg dro ut onsdag morgen for å se på banen. Heldigvis er det ikke skader som gjør at banen ikke kan brukes, sier Hauge.

Ifølge Hauge hørte en våken nabo motorlyder fra banen i 04-tiden natt til onsdag.

Heldigvis er det ikke skader som gjør at banen ikke kan brukes

Arne Hauge, daglig leder Smørås IL

— Han ringte politiet, og de var raskt på pletten. De fikk stoppet bilen på en vei i nærheten.

Alle tre måtte blåse

Per Størksen, overbetjent i Fana-politiet, bekrefter at de tok «tre karer» i forbindelse med den ulovlige banekjøringen. De skal være rundt 20 år gamle.

— Patruljen var ute i natt. Det ble tatt blåseprøve av alle tre etter mistanke om promille. Vi mistenker også kjøring uten førerkort. Men vi vet ikke hvem som kjørte bilen, eller om flere av dem kjørte, sier Størksen.

Smørås-leder Hauge er glad for at «burnerne» ble tatt, men frykter at noe lignende skal skje igjen.

— Da jeg var ved banen onsdag morgen, så jeg at bilen fra i natt var på parkeringsplassen. Det blir bare spekulasjoner, men jeg tipper de skulle se hva de hadde klart å «få til», sier Hauge.

Han understreker at han ikke så hvem som kjørte bilen.

— Det er bare flaks at det ikke ble skader i underlaget under gressdekket. Da måtte vi ha fjernet deler av kunstgresset og planert det igjen, sier Hauge.

NABOVARSEL: En nabo hørte motorlyder fra banen i 04-tiden natt til onsdag. Han varslet politiet.
PRIVAT