Det mener Frank Eines, redningsmann om bord i redningsskøyten Odd Fellow II. Eines fikk Gallano og de fem andre velberget opp av sjøen bare noen minutter etter at de havnet i sjøen.

— Det var svært kaldt i vannet. Etter bare noen få minutter var de naturlig nok allerede nedkjølte og svært medtatte. Jeg tror ikke de ville ha klart å overleve mer enn fem til ti minutter til slik forholdene var mandag kveld, sier Eines.

Det var helt tilfeldig at redningsskøyten var i Vatlestraumen den skjebnesvangre ettermiddagen.

— Vi hadde passert «Rocknes» bare noen minutter før vi hørte hørte mayday-signalene fra skipet. Det var helt uvirkelig. Jeg har aldri opplevde noe liknende, sier den erfarne redningsmannen.

Eines forteller at han så hvordan Gallano og de andre av mannskapet som var på dekk, hoppet rett i havet og etterpå kjempet seg gjennom dragsuget fra den kantrete båten.

— Det gikk så fort. De som var inne i skipet hadde aldri noen mulighet til å komme seg ut.

I går møtte redningsmannen igjen de som overlevde etter ulykken.

— De har overlevd en dramatisk tragedie. Det er naturlig at de vil trenge mye hjelp og støtte i tiden som kommer. Det er nå tankene om den forferdelig hendelsen vil komme for alvor, sier han.

Selv er Eines en profesjonell redningsmann.

— Ingen kan unngå ikke å bli preget av en så dramatisk redningsaksjon. Men livet går videre og vi må jobbe videre. Reaksjonene må heller bearbeides dersom de skulle komme, sier han.