Fredag morgen ble politiet varslet om flere bilinnbrudd på City Park i Markeveien i Bergen. Tyveriene har trolig skjedd i løpet av natten.

— Det er flere som har ringt inn, og noen har også kommet på politihuset for å si ifra. De sier at det er en del biler som står i parkeringshuset med knuste vinduer, sier Ronny Lentføhr, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Minst tre-fire biler har fått vinduene knust i løpet av natten.

— Det er grådig mye innbrudd i biler for tiden. Gjennomgangstonen er verdisaker som kan ses utenfra. Det ligger vesker og mobiltelefoner synlig, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr.

- Tyvene har vært overalt

En av bileierne er Terje fra Bømlo, som ikke vil ha etternavnet sitt på trykk. Han hadde et flyttelass i bilen.

— Jeg har nettopp flyttet til Bergen fra Bømlo, og er ikke vant til dette. Jeg har hatt firmabilen stående på samme sted i tre uker. Dette var første dagen jeg hadde privatbilen min i Bergen, og så skjer dette, sier han.

bil-1.jpg
ERLEND L. HAUGEN
bil-2.jpg
ERLEND L. HAUGEN

Han forteller at tyvene har forsynt seg grovt.

— De har tatt alt av elektronikk, blant annet kamera, GPS og datautstyr, og en del klær. Resten av klærne lå strødd i parkeringshuset. De har vært overalt. Jeg vet ikke om de har prøvd å få start på bilen også, de har iallfall stilt på setet, sier Terje, som heretter skal parkere bilen hjemme.

Regionsjef i Q-Park, Erik Woldseth, sier at parkeringshuset er videoovervåket døgnet rundt. I tillegg går Securitas-vakter jevnlige runder i løpet av natten, og vaktholdet skal dobles når juleshoppingen setter inn, så sikkerheten er ivaretatt, mener han.

Sjekker overvåkningsbilder

På parkeringshuset står det plakater som oppfordrer folk til å ta med seg verdisaker fra bilene.

— Men av og til er det mange som er litt naive og lar verdisaker ligge åpenlyst. Det er ikke en god idé, og det gjelder forsåvidt alle parkeringshus. Alt fra GPS til iPad og datavesker bør pakkes ned, sier Woldseth.

Regionsjefen sier at bileiere som har opplevd innbrudd må kontakte forsikringsselskap og politiet.

— Vi skal sjekke overvåkningsbildene våre nå. Vi jobber tett med politiet, og har vi materiell som kan vise noe, tar vi hånd om det ganske kjapt. Dette har vi god erfaring med, sier Woldseth, og viser til episoden der en stjålet iPad kom til rette takket være overvåkningsbildene fra City Park.

bil-4.jpg
ERLEND L. HAUGEN