Guttene i tyveårsalderen måtte få hjelp av politiet, hovedredningssentralen og redningsskøyten da de kjørte seg fast på grunnen utenfor Våge på Tysnes.

Heldigvis kom alle tre fra uhellet i god behold.

— De var utrolig uheldige. Mørket og vinden gjorde det nok vanskelig å finne frem i båten de akkurat hadde fått, sier skipper Bjørn Berg på redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen» til bt.no.

Fikk guttene i land

Han var med å rykke ut til båten på skjæret like før klokken tre natt til lørdag.

Da hadde både politiet og hovedredningssentralen i Sør-Norge fått melding om de uheldige båtførerne.

— Vi hørte at båten hadde gått på grunn fra en som hadde sett det fra land. Vi sendte bort redningsskøyten, som da så at båten sto helt tørt. De fikk de tre i land og kunne konstatere at alt var ok, sier Erik Willassen, redningsleder ved hovedredningssentralen på Sola.

— Vi gikk ombord og fikk tatt dem inn til land. De var alle i fin form, sier Berg og legger til at ingen av de tre virket ruspåvirket.

— Her var det bare snakk om uerfarne båtfolk, sier han.

Ble stående

Til tross for uhellet, og det faktum at båten nå sto på et skjær med hull i skroget, var de tre guttene ved godt mot ifølge Berg.

Båten var det verre med.

— Den måtte vi la stå. Vi kunne risikere at den sank hvis vi tok den med oss, forklarer skipperen.

- Umulig å se ved høyvann

En lokalkjent mann bt.no har snakket med sier det ikke er første gang en båt går på akkurat dette skjæret.

— Det er en tragisk grunne. Når det er høyvann er det ikke mulig å se den, derfor burde det vært satt opp en stake, sier han.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post