• Det var helt vilt. De brukte øks på inventaret og gjøv løs på oss, sier en av de unge festdeltakerne.

Unggutten ønsker ikke å stå frem med navn eller bilde, av frykt for represalier. Opprinnelig var det ti-tolv ungdommer i fritidsboligen.

— Først kom det en gjeng som ville inn på festen. Vi avviste dem, og trodde alt var over da de trakk seg tilbake, sier ungdommen Bergens Tidende har snakket med.

Hentet slagvåpen Men alt var ikke over. Det var ikke en gang begynt. De uønskede ungdommene brukte tiden til å tilkalle forsterkninger, og til å hente slagvåpen.

— Jeg vet ikke hvor lang tid det tok, en drøy halvtime kanskje. Plutselig hørte vi det single i glass. Det ble brukt svære stokker til å knuse vinduene. Plutselig stormet en hel gjeng inn. De knuste tv-en med øks, hogget vilt mot inventaret, og sa de skulle banke oss, sier unggutten.

Panikk Flere av festdeltakerne ble skadet da de prøvde å flykte ut.

— Det var helt forferdelig, sier den unge festdeltakeren.

Ungguttens far er rystet over hendelsen.

— Det er utrolig at noe slikt kan skje. Det må være lov for unge å ta seg en fest uten at det utvikler seg til noe slikt, sier faren.

— Uvirkelig. Helt forferdelig å se flere av kameratene mine bli banket opp. Jeg hadde aldri trodd det kunne utvikle seg til noe slikt, sier den unge verten for festen på Davanger.