Totalt seks beboere er registrert i de tre etasjene i huset, som ligger i Øvre Kaptein Amlands vei på Melkeplassen i Bergen.

Ingen av dem var hjemme da brannen startet i 08-tiden lørdag morgen.

— Huset er mer eller mindre totalskadet og blir nokubeboelig en god stund fremover.

— Vi snakker nok om måneder, ikke uker, førbeboerne kan flytte hjem igjen, sier operasjonsleder Morten Kronen ihordalandspolitiet i 16-tiden lørdag.

Flammene slo ut av vinduet

Det var ved 08-tiden at brannvesenet fikk melding fra et privat vaktselskap om brannalarm

— I slike tilfeller er prosedyren at vi rykker ut for å sjekke. Da folkene våre kom frem, så de ingen tegn til brann. De tok en runde rundt huset. Plutselig så de at det var brann i et av rommene. Like etter slo flammene ut av vinduet, sa vaktkommandør Jan Henning Fossedal ved brannvesenet i Bergen.

Brannfolkene på stedet slo full alarm. Kort tid etter meldte brannvesenet storbrann.

Nødetatene rykket ut med store styrker: Åtte brannbiler, fire politibiler og en ambulanse kom til stedet. Røykdykkere gikk inn i det brennende huset.

Det var ikke behov for å evakuere hus i nærheten.

Fullstendig overtent

Det er et trehus på tre etasjer som sto i full fyr. Huset ble fullstendig overtent. Flammene sto ut fra tak og vinduer. Røyken kunne kjennes på 500 meters avstand.

— Dette var dramatisk, sa Fossedal tidlig på dagen lørdag.

— Det er registrert seks personer på denne adressen. Fire oppe og to nede. Ingen av dem var hjemme, opplyste politiførstebetjent Knut Grini.

Tre- fire politipatruljer rykket ut til stedet etter storbrann-alarmen. Gunstig vindretning gjorde det unødvendig å evakuere de omkringliggende husene.

Brannmann uvel

Brannvesenet fikk kontroll på brannen litt før klokken 09. En brannmann følte seg uvel etter å ha kjempet mot flammene. Han fikk medisinsk tilsyn. Konklusjonen var at han var utmattet av varme og hardt arbeid, men ikke skadet.

FIKK MELDING: Geir Hegdal fikk melding fra huseieren lørdag morgen.
OLE VALAKER

Eieren ilte til fra Kvamskogen og fikk se huset bli flammenes rov. Han ønsker ikke å snakke med BT, men nærmeste nabo Geir Hegdal var vitne til hvordan brannen utviklet seg.

— Jeg fikk en tekstmelding fra huseieren ved 07.30-tiden. Han er bortreist og våknet av en melding fra vaktselskapet. Jeg gikk bort for å se - og fikk øye på et merkelig lys. Så gikk det veldig fort, fortalte Hegdal til bt.no på stedet.

Datteren Ane er nærmeste nabo på andre siden. Hun våknet av brannsirenene. Like etter var faren på døren.

— Dette er skikkelig ekkelt, sa hun lørdag formiddag.

Ane Hegdal har lenge fryktet brann i området.

— Folk parkerer som idioter i gaten her. Mange ganger vil brannvesenet ha problemer med å komme frem.

Etterforsker brannårsaken

Brannvesenet jobbet fortsatt med etterslokking i 16-tiden lørdag.

— Når huset er kaldt nok, vil vi varsle krimteknisk for å ta en åstedsundersøkelse, sa operasjonsleder Gustav Landro i Hordaland politidistrikt. Kriminalteknikerne kommer høyst sannsynlig ikke i gang lørdag.

Politiet har foreløpig ingen formening om hvordan brannen har startet. Ingen ting tyder på at det var noen i huset da det begynte å brenne.

SKREMT: Ane og Geir Hegdal på brannstedet sammen med en politimann.
OLE VALAKER