Politiet utelukker en utenforstående gjerningsperson i hendelsen som førte til at en 45 år gammel kvinne og hennes to døtre døde i familiens hjem på Byåsen i Trondheim tidligere i denne uka.

Politiet omtaler saken med ordene familietragedie og «drap og selvdrap».

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at kvinnen og de to jentene på elleve og ni år døde av kullosforgiftning, opplyser seksjonssjef Terje Lunde i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Terje Lunde sier til NTB at alle tre ble funnet på samme soverom. Politiet har funnet arnestedet for brannen som førte til at huset ble fylt av røyk. Men Lunde vil ikke gi nærmere opplysninger om dette, og heller ikke om andre omstendigheter ved hendelsen.

Familietragedie Terje Lunde vil heller ikke kommentere et spørsmål fra NTB om politiet har funnet noe brev eller andre gjenstander som gir sikre holdepunkter for politiets konklusjon.

Lunde foretrekker å bruke ordet familietragedie om hendelsen. På spørsmål fra NRK fredag presiserte han dette begrepet ved å si at det er tale om «drap og selvdrap».

– Vi har en hovedteori om hva som har skjedd. Den ligger innenfor rammen av en familietragedie. Det er viktig å få fram at ikke noen fjerde person var involvert, sier Terje Lunde til NTB.

Pause i etterforskningen Kvinnen og de to døtrene ble funnet døde i boligen på Byåsen onsdag ettermiddag. Det skjedde etter at kvinnens arbeidsgiver hadde tatt kontakt med pårørende fordi kvinnen ikke var kommet på jobb.

Ifølge Adresseavisen var det kvinnens søster som dro til huset og fant de tre døde.

Terje Lunde opplyser at politiet nå tar pause i etterforskningen. Med bistand fra Kripos fortsetter de kriminaltekniske undersøkelsene over helga.

FRA VENNER OG KJENTE: Blomster og hilsener ble lagt ned ved huset på Byåsen i Trondheim der mor og to døtre ble funnet døde. Inntil i fjor sommer bodde de på Halsnøy i Kvinnherad.
Kallestad, Gorm