— Denne sjåføren kan være et mulig vitne. Derfor ønsker vi kontakt, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Kraftig sammenstøt

Meldingen om den kraftige front-mot-front-kollisjonen, på riksvei 15 mellom Bryggja og Totland i Vågsøy, kom til politiet klokken 09.47 torsdag. En kvinnelig sjåfør døde, mens en mann (46) som kjørte den andre bilen ble alvorlig skadet.

46-åringens bil havnet på taket, og han skal en stund ha sittet fastklemt i bilvraket. Den omkomne kvinnens bil sto på en liten bakketopp, et godt stykke unna den andre bilen, med kraftige knusningsskader i fronten.

Ingen avhørt

En gang mellom klokken 9 og 10 samme formiddagen kjørte en buss samme veien, riksvei 15 i retning Eid. Det er sjåføren av denne bussen politiet nå er interessert i å komme i kontakt med.

Fredag ettermiddag hadde sjåføren fortsatt ikke meldt seg, ifølge politiloggen.

— Foreløpig har vi ikke formelt avhørt noen om ulykken, og kan heller ikke si noe om årsaken, sier Rimmen.

Alle utenlandske

Kvinnen som omkom ble erklært død på stedet, etter forgjeves forsøk på gjenoppliving. Hun hadde en mannlig passasjer, som skal ha kommet fysisk uskadd fra kollisjonen.

Den 46 år gamle, mannlige sjåføren av den andre bilen ble sendt med luftambulanse til Førde sentralsjukehus, der han ble operert torsdag ettermiddag.

Alle de tre involverte i ulykken var utenlandske statsborgere, men ifølge politiet hjemmehørende i nordfjordregionen. Det er også grunnen til at politiet holder igjen både navn og alder på den omkomne kvinnen, fordi det tar tid å få varslet pårørende i utlandet.

Ikke glatt

Ifølge politiet på ulykkesstedet var det ikke glatt, men oppholdsvær og tørr vei da ulykken skjedde.

Vågsøy lensmannskontor har fått ansvaret for etterforskningen av saken. Også Vegvesenets ulykkesgruppe kom til åstedet torsdag. Gruppen har gjort egne tekniske undersøkelser og vil samarbeide med politiet om etterforskningen.

De som har opplysninger om den etterlyste bussen bes kontakte politiet på telefon 577 58 800.

DØDE PÅ STEDET: Den kvinnelige sjåføren omkom på stedet etter front-mot-front-kollisjonen. Gjenopplivingsforsøk var forgjeves.
ØYSTEIN TORHEIM