Rundt klokken 14 onsdag ettermiddag kjørte linje 39 fra Åsane terminal. Bussen skulle til Bergen sentrum via Åstvedt.

— Kjørte feil

Passasjerer forteller at bussen kjørte feil. I stedet for å kjøre omErvik, kjørte sjåføren inn på motorveien mot Bergen.

— Flere passasjer sa fra til sjåføren, men han sa han ikke hadde tid til å kjøre der han skulle ha kjørt. En passasjer ba om å få se ruteplanen. Det fikk han og der fremgikk det at bussen skulle kjøre om Ervikvegen. Passasjeren, som gikk på krykker, ba om å bli satt av på busstoppet i Eidsvåg. Han gikk av og tok med seg ruteplanen, forteller en passasjer til bt.no.

Han ble bedt av andre passasjerer om å ta taxi og sende regningen til Tide, da det var langt å gå.

Amper stemning i bussen

En annen passasjer forteller at bussen kjørte feil i Tertneskrysset. I stedet for å kjøre om Ervik, kjørte den feil i rundkjøringen og kom ned på motorveien. Vedkommende forteller også at det raskt ble en amper stemning mellom passasjerene.

— Det ble høylytt krangelen mellom passasjeren med krykkene og bussjåføren. Dette var ubehagelig når bussen kjørte i 80 km/t. Det hadde gått mye bedre om bussjåføren ikke vært så avvisende og heller beklaget at han hadde kjørt feil over høytaleren, forteller en passasjer til bt.no i kveld.

- Slengte passasjer i bakken

— Bussjåføren ble rasende. Han gikk ut av bussen, slengte mannen med krykken i bakken og tok tilbake ruteplanen, sier en passasjer.

De andre passasjerene i bussen nektet å kjøre videre med den sinte sjåføren, og alle forlot bussen på busstoppet i Eidsvåg.

Sjåføren skal ha lukket bussdøren, men passasjerer skal ha holdt den åpen slik at alle kom ut.

- Helt uakseptabelt

— Vi har også fått melding om dette. Sjåføren vil bli tatt ut av trafikk, slik at vi så snart som mulig kan få hans versjon av hva som har hendt. Slik som saken er fremstilt, er det selvfølgelig helt uakseptabelt at våre ansatte går til fysisk angrep på passasjerer. Vi vil undersøke dette grundig, sier kommunikasjonssjef Kåre Enæs i Tide Buss til bt.no.