— Ut fra det jeg vet så langt, er det mye som kan tyde på at dette er en person som ikke har fått den hjelpen han har hatt krav på. Jeg begrunner det blant annet ut fra de samtalene jeg har hatt med min klient, sier Steinar Yndestad, forsvarer for den drapssiktede 36-åringen.

Flere kilder forteller at 36-åringen og den nå drepte moren, Jorunn Knutsen (61), skal ha hatt uoverensstemmelser om medisinbruken til den siktede.

— Han måtte gå på medisiner, men det var ikke alltid at han tok den mengden som han burde ta. Dette kunne det bli konflikter av, sier en nabo.

— Når man er så syk som han var, så er det ikke alltid at man vet og kjenner sitt eget beste, sier en som har fulgt familien.

Fredag kveld ringte 36-åringen til politiet og fortalte at han hadde drept moren sin med kniv i hennes hjem på Follese på Askøy.

Undersøkt av lege Flere personer som kjenner familien bekrefter at 36-åringen har slitt med psykiske problemer.

En nabo av drapsmannen forteller at 36-åringen ikke var i arbeid, og stort sett oppholdt seg hjemme — alene.

Moren skal ha vært en av ytterst få som besøkte 36-åringen, forteller naboen.

36-åringen beskrives som en stille person, som holdt seg for seg selv og stort sett unngikk å ha kontakt med naboene.

Jeg er i tvil om han i det hele tatt forstår hva han har gjort Steinar Yndestad, forsvarer

Etter at han ble pågrepet har politiet fortløpende vurdert om den drapssiktede skal bli sittende i politiarresten eller bli overført til sykehus.

— Han ble undersøkt av lege i går, og vil bli undersøkt av lege igjen i dag, sa politioverbetjent Helge Stave lørdag ettermiddag.

Vil kartlegge bakgrunnen Politiet vil også kartlegge sykdomshistorien til 36-åringen.

— I slike saker vil vi gå inn og avdekke hele vedkommendes bakgrunn, også den psykiatriske historien, sier Stave.

36-åringen ble avhørt av politiet natt til lørdag, uten at hans forsvarer var med.

— Han samtykket til å bli avhørt uten sin advokat til stede, sier Stave.

Politiet jobbet i går også med å avhøre personer i den drapssiktedes omgangskrets, samtidig som de kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet fortsatte.

Det er foreløpig ikke planlagt nye avhør av den siktede. I løpet av helgen vil politiet ta stilling til om han skal varetektsfengsles på mandag.

— Han har etter min oppfatning behov for ro og legetilsyn. Jeg vil tro hans psykiatrihistorie vil bli et tema i denne saken, sier Yndestad.

-Forstår ikke omfanget 36-åringen har ikke bestemt om han skal erkjenner skyld etter siktelsen for forsettlig drap.

— Han erkjenner at han har stukket moren sin med kniv, men har ennå ikke tatt stilling til om han vil erkjenne straffskyld. Jeg er i tvil om han i det hele tatt forstår hva han har gjort, sier forsvarer Yndestad.

Fra 36-åringen varslet politiet til han ble pågrepet av væpnet politi som omringet boligen, gikk det om lag 40 minutter.

— Politiet skyndte seg til stedet, og dro ut sammen med ambulanse. Vi hadde bare hans ord på at moren var død. Om hun var i live mens dette skjedde, vet vi ikke. Dette er noe rettsmedisinerne skal forsøke å avklare, sier Stave.

Den avdøde 61-åringen vil bli obdusert mandag.