Lørdag var det Ladies tour i Bergen Golfklubb.

— Et lite kvarter etter at Kong Vinter gjorde comeback lørdag, var igjen golfbanen på Åstvedt tilnærmet grønn. Så kom neste byge, og den neste - og plutselig var det en som traff ballen, forteller Jan Arild Larsen til bt.no.

Kan bli mer hagl

— Ja, det kan komme noen haglebyger mandag også, men det meste kommer ned som regn. På Ulriken vil det snø, sier meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Værvarslinga på Vestlandet til bt.no.

Meteorologen lover også enkelte perioder med sol i løpet av dagen.

Søndag kveld var minus 7,7 grader ved Sandhaug på Hardangervidda. På Voss var 1,8 plussgrader mandag morgen. I Bergen rundt tre varmegrader natt til mandag, men med store lokale forskjeller.

Natt til tirsdag blir fortsatt kjølig, og folk som skal kjøre bil advares mot mulige glatte veier.

Slutt på snøen tirsdag

— Fra tirsdag er slutt på snøen for denne gangen. Det ligger et lavtrykk vest for oss. Det kommer inn over Vestlandet tirsdag ettermiddag. Vi får regnbyger og vinden vil øke opp til sterk kuling, sier meteorolog Kjersti Opstad Strand

Snø fra 600–800 meter. Utover tirsdag kveld stiger snøgrensen til 1000 meter. Onsdag blir det bygevær, men ikke snø.

Håp om bra helg

Fra torsdag ser det bedre ut.

— Også helgen kan bli fin. Litt varmere, opp til 8–10 varmegrader, om vi er optimistiske. Og lite regn, lover meteorologen.

Sjekk værmeldingen der du bor på våre værsider!

Bunadsvær 17. mai

— Vi har bestemt oss for at det blir bra bunadsvær på 17. mai. Det blir mildere. Enkelte regnbyger må vi regne med, men også perioder med sol, sier Kjersti Opstad Strand.

- Bunadvær?

— Ja, da må det ikke være for varmt, forklarer meteorologen, som selv stiller i austevollsbunad på nasjonaldagen.