**Navn: Mikal Olsen Lerøen

Alder: 35

Stilling: Programleder Filmplaneten, NRK

Bosted: Spjeld Hvor vokste du opp?** — Fyllingen. Hadde en fin oppvekst i der.

Hvor ville du helst bodd? - Det er noe veldig magisk med Sandviken. Jeg må kunne se sjøen.

Hvor går søndagsturen? - Fint med kafébesøk på søndagene.

Favorittutested? - Jonsvoll er plassen for meg. Jentene der er så hyggelige og frekke.

Hvor handler du klær?

— Har funnet en butikk på Sartor der jeg kjøper en del. Favorittplagget er dress. Skulle vært voksen på 50-tallet, da var dressene kulest.

De beste skillingsbollene? - Le Rustique. Der har de gode boller og trivelig atmosfære.

Ditt beste skoleminne? - Det var veldig gøy å gå på Nygård skole. Hadde gratis busskort og visste alt om hva som skjedde i byen. Brukte alle lommepengene mine på Bergen Kino. En fin tid.

Din bergenske favorittrett? - Krabbe til forrett og stekt steinbit til hovedrett.

Hvor er du medlem? - Er aktivt medlem i BSI Boblen UV-Rugby. Er turleder i Den Norske Turistforening, ikke fullt så aktiv der for tiden. Manchester United Supporters Club og Ran Båtlag.

Hva samler du på? - Rot. Jeg er fryktelig rotete.

Ditt bergenske favoritt uttrykk? - «E' du sløkket» og «e' du syyyyk» Veldig viktig med skikkelig lang «y».

Hva er du mest stolt over? - Bergenserne. Det eksisterer en fascinerende engasjert «laidbackhet» her. Det gir en god stemning i byen. Bergen er så rik på kulturopplevelser. Steinbra musikkliv, fantastiske teateropplevelser på BIT og den nye filmbølgen gjør det luksuriøst å bo her.

Hva ville du vist en turist? - Ville startet på Torget, vist kaoset i byen. Ruslet rundt på Sverresborg. Besøkt Verftet etter en tur med Beffen. Avrundet med reker og hvitvin på Mon Plaisir.

Hva er du minst stolt over? - De eldres situasjon. For få ressurser brukes på å bedre tilværelsen deres.

Hva mangler i Bergen? - Det skulle vært mulig å fortøye båter på Verftet.

Hva savner du når du er på reise? - Savner Jonsvoll. Savner å snakke med venner der.

Det mest romantiske stedet? - Gamle Bergen. Det er utrolig vakkert der. Et spesielt sted for meg, jeg sjarmerte kjæresten min i senk der for ni år siden.

Ditt første kyss? - Jentene på Sikthaugen var så opptatt av å kysse. Tror de hadde brukt opp sine egne gutter og var ute etter nye fremmede menn. Jeg slapp ikke unna, løp ikke fort nok. Fikk mitt første kyss av fem jenter, en slitsom dag.

Favorittbergenser ? - Forfatteren og oppdageren Helge Ingstad var en visjonær og seig jævel. Kjersti Elvik er en god nummer to, hun snakker så naturlig bergensk på film.

Har du gått i buekorps? - Nei, men er fascinert av buekorps. Det er en utrolig fet lyd.

Når var du på Stadion sist? - Har alltid vært glad i å gå på Stadion. Hadde et lite opphold, men Helge Haugen viste en voldsom vilje til å løpe, han fikk meg tilbake dit. Sist jeg var der var da Brann slo Stabæk 4-1 En flott dag.

Det flotteste byfjellet? - Helt klart Ulriken. Det som er ekstra fint med Ulriken er at en kan konstatere at det er et flott fjell uten å måtte gå dit. Det ser supert ut fra byen.

En god dag i Bergen? - En fredag, tidlig vår. Oppsummere uken med venner på Jonsvoll. Ta turen på Logen. Avslutte på Miles eller Metro.

Ordfører for en dag? - Gitt økt støtte til de eldre. Jeg hadde utvidet skjenketidene. Ekstremt billig eller gratis kollektivtrafikk. Masse nye parkeringsplasser under jorden.

Bergen om 50 år? - Da er bussene gratis og utestedene har åpent så lenge de vil. Kjersti Elvik er borgermester og Brann har vunnet Champions League.

ELISABETH NAA

BERGENS ENESTE MANGEL: Her på Verftet skulle det vært mulig å fortøye båter, mener vår alles Filmplanet-mann, Mikal Olsen Lerøen.<br/> FOTO: RUNE SÆVIG