Hvor vokste du opp? — I Sandviken. Et stille og rolig sted, ganske sentralt fem minutter nedenfor Fjellveien. Det var helt ideelt. Min far brukte å ta meg med opp Stoltzekleiven.

Hvor ville du helst bodd? - Nå bor jeg på Danmarks plass, men det perfekte sted ville vært Fjellveien med Stoltzen og Sandviksfjellet like bak. Jeg burde bodd i Oslo hvor jeg får oppfølging av Olympiatoppen, men nå pendler jeg. Jeg liker meg så godt i Bergen.

Hvor går søndagsturen? - Det blir ikke mange søndagsturer på Sandviksfjellet lenger, men det er der jeg liker meg best.

Favoritt utested? - Dickens er koselig. Går gjerne dit for å ta en kopp kaffe med venninner.

Hvor handler du klær? - Helst i utlandet. Jeg er litt for glad i klær. Du skulle sett samlingen min med caps. Jeg går nesten alltid med caps.

De beste skillingsbollene? - Skillingsboller? Det spiser jeg aldri.

Ditt beste skoleminne? - Skiturene på Rothaugen ungdomsskole. Da hadde vi det vanvittig gøy, og holdt på ta livet av oss i bakkene. Det er synd at jeg aldri får tid til å gå på ski lenger.

Din bergenske favorittrett? - Pinnekjøtt, er det bergensk?

Hvor er du medlem? - Utenom Norges Bokseforbund og Sats? Det måtte være Bokklubben da.

Hva samler du på? - Jeg samler på capser og luer. Hjemme har jeg en russerlue fra Berlin, den er utrolig stilig og flott. Kjøpte den på Checkpoint Charlie i forbindelse med at jeg var i Berlin og så proffkamp med Laila Ali, datteren til Muhammed Ali. Vi fikk en fridag til å gå og se oss om. Det er ikke ofte vi får det når vi er ute.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - «Ke' det går i?» Det er helt herlig. Det sammenfatter «hvordan har du det?», «hva har du gjort i dag?» og «hva skal du?»

Hva er du mest stolt over? - At folk i Bergen er så rolige, de gjør det de skal men det skjer ikke så hektisk som i Oslo. Her går det i et jevnt sig hele tiden.

Hva ville du vist en turist? - Fløibanen. Jeg hadde en finsk venninne på besøk som så lysene og lurte veldig på hva det var.

Hva er du minst stolt over? - Bystasjonen er skikkelig stygg. Det er den styggeste bygningen i hele byen, og virker helt malplassert.

Hva mangler i Bergen? - En stor boksearena.

Hva savner du når du er på reise? - Jeg savner ikke så mye når jeg reiser. Jeg elsker å være på reise, men det er alltid godt å komme tilbake igjen. Skuldrene senker seg, og jeg slutter å stresse og løpe så mye. Det er en helt annen atmosfære i Bergen enn i Oslo.

Det mest romantiske stedet? - Nå satte du meg fast. Jeg har ikke vært på så mange kjærlighetsturer. Bergen er ikke romantisk, Bergen er mitt fritidssted, men det kunne sikkert vært romantisk med den rette personen. Jeg er egentlig ikke så romantisk av meg, er ikke en sånn «lange turer i måneskinn»-person.

Ditt første kyss? - Det var ikke i Bergen, det er alt jeg vil si. Jeg var på ferietur med mamma og pappa, men de visste ikke noe om det.

Favorittbergenser? Det varierer fra dag til dag med humøret. Men akkurat nå må det være Alexander Dale Oen som fikk fjerdeplass i svømme-VM. Å komme fra Bergen og få et sånt resultat i en så stor og krevende idrett med så mange store svømmenasjoner er utrolig godt gjort. Det var en prestasjon mot alle odds og jeg er mektig imponert.

Har du gått i buekorps? - Aldri i livet. Tror ikke jeg hadde brydd meg.

Når var du på Stadion sist? - Har ikke vært på Stadion. Jeg er ikke et Stadion-menneske og gidder ikke stå der en hel kamp.

Det flotteste byfjellet? - Sandviksfjellet, selvfølgelig.

En god dag i Bergen? - Da her jeg fri fra trening, og kan begynne med å gå Stoltzekleiven opp og videre innover Sandviksfjellet, i et helt rolig tempo. Så stikker jeg innom min far og dusjer før jeg går til byen og kjøper meg noen flotte høyhælte støvletter som jeg ikke trenger, men bare fant. Deretter møter jeg noen venninner på Dickens og tar en kaffe mokka med masse krem. Og så sitter vi der og titter på folk som går forbi og maser om alt og ingenting, og ler mye.

Ordfører for en dag? - Jeg skulle i hvert fall gått med dette kjedet hele dagen. Det er skikkelig bling, bling. Jo, jeg skal tilbake til boksearenaen. Jeg skulle fått opp en boksering på Festplassen og arrangert en boksefest der alle var velkommen. Vi skulle ha kjørt kamper og show og underholdning og vekket bokseinteressen til bergenserne.

Bergen om 50 år? - Forhåpentlig er byen som nå. Samme bedagelige oasen å komme tilbake til når en har vært ute og reist.