Mannen ble pågrepet 19. mars i år, men nekter for at han står bak tyveriet. En annen mann er også siktet i saken.

44-åringen ble varetektsfengslet i fire uker og nylig fengslet i fire nye.

— Det var innbrudd hos en politibetjent bosatt i Bergen og deler av uniformen ble stjålet, i tillegg til et adgangskort og et pass. Det meste er kommet tilbake, noe som siktede har bidratt til, sier politiadvokat Duc van Nguyen.

Fare for misbruk

Han legger ikke skjul på at politiet ser alvorlig på saken.

— Det er veldig viktig for oss å få tilbake uniform på avveie. Faren for misbruk er jo til stede, sier han.

Nguyen understreker at politiet ikke mistenker at 44-åringen var på jakt etter politieffekter.

— Men han må ha visst hva han tok, sier han.

Meldte seg og ble tatt

44-åringen har tidligere vært fengslet for andre forhold, men var på frifot mot meldeplikt da innbruddet hos politimannen skjedde. Da han meldte seg for politiet 19. mars, ble han pågrepet.

Politiet mener de har bilder som viser at 44-åringen kan knyttes til innbruddet. Selv avviser altså mannen dette og fremholder at uniformen er kommet til rette takket være hans innsats og ba Gulating lagmannsrett om at han ble løslatt.

Bergen tingrett mener «det er sannsynlighetsovervekt for at siktede er skyldig i det minste i heleri» av politieffektene.

- Påfallende

«Retten viser til at det er fremlagt bilder som viser siktede sammen med en annen person, som bar på en bag som etter all sannsynlighet stammet fra tyveriet. Siktede bar da på poser med ukjent innhold. Videre hadde siktede nøkkel til stedet hvor tyveriet ble begått….

At gjenstandene senere i vesentlig grad er returnert, gjør ikke at retten kan legge til grunn at siktede ikke har hatt straffbar befatning med gjenstandene. Snarere fremstår det som påfallende at siktede hurtig klarer å spore opp gjenstandene», skriver tingretten.

Retten har avvist 44-åringens anke. Han må dermed fortsatt sitte varetektsfengslet.

Advokat Jostein Alvheim er forsvarer for 44-åringen. Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra ham.

Forsvarer: - Har bidratt

44-åringen har flere saker på seg og er varetektsfengslet på grunn av gjentakelsesfare.

-Min klient nekter straffskyld for tyveri av politieffekter. Han har heller bidratt til å få disse tilbake, understreker Jostein Alvheim, mannens forsvarer.