Politiet skjønte fort at de var på sporet av noe stort da de tirsdag stoppet to menn med bilen full av tyvegods, blant annet en moped, et fjernsynsapparat og fyrverkeri. Mennene, som ble bøtelagt for heleri, oppga at de hadde kjøpt alle tingene av en 26-åring.

Da politiet ransaket 26-åringens hus på Askøy, var kjelleren stappfull av gjenstander som politiet mener er stjålet.

Både 26-åringen som bor i huset og hans 24-årige bror ble umiddelbart arrestert og siktet for flere innbruddstyverier. I går valgte Midhordland tingrett å varetektsfengsle begge brødrene for to uker, hvorav den første uken skal være i full isolasjon.

— Årsaken til fengslingen, er først og fremst at vi frykter de to siktede skal kunne samordne forklaringene sine, sier politifullmektig Karsten Krüger Engedal ved Hordaland politidistrikt.

Ingen av de to er tidligere domfelt for vinningsforbrytelser.

Kun den yngste av brødrene erkjenner delvis straffskyld for innbrudd og tyveri, samt for å ha stjålet et overvåkingskamera fra Statens vegvesen på Gullbotn.

Eldstemann hevder derimot at han kun oppbevarte tingene for broren, uten å forstå at det var tyvegods. Han har derfor påkjært fengslingen til lagmannsretten.

26-åringens problem er at samboerens forklaring tyder på noe helt annet. Hun har i avhør fortalt at de to brødrene stadig dro ut med en hvit varebil og ble borte hele natten. Når de kom tilbake, var bilen full av ting som ble lesset inn i kjelleren.

Nå står politiet foran en krevende oppgaven med å skulle finne eiere til alle tingene som lå i kjelleren.

— Håpet er at dette beslaget kan hjelpe oss å oppklare en rekke innbruddssaker, kanskje også saker som er henlagt, sier politifullmektig Engedal.