SISTE: Rundt midnatt søndag pakket brannvesenet sammen og dro fra brannstedet. Området er dynket og sikret, ifølge 110-sentralen i Hordaland.

Også politiet rykket ut søndag kveld.

— Det er langt uti utmarken. Vi har foreløpig fire mann med slokkeutstyr på vei på en ATV. Det finnes ikke kjørbar vei i området, sa vaktkommandør Geir Bøe i 110-sentralen for Hordaland rundt klokken 20 søndag.

Sendte brannmenn på ATV

En turgåer meldte i 19.40-tiden fra om at han så brann og røyk i Totland-området. Ifølge brannvesenet er brannen nærmere lokalisert til Flåfjellet, en 418 meter høy fjelltopp over Myrdalsvannet.

UFREMKOMMELIG: Brannbil i Totlandsvegen. Men brannvesenet fikk ikke bilende med seg opp til brannstedet.
ODD MEHUS (MMS)

— Innringeren hadde ikke kontroll. Ifølge ham var det et 20-40 kvadratmeter stort område som brant, sier Bøe.Det skal ikke være bebyggelse som kan trues i området.

- Flere hundre kvadratmeter

Nær klokken 21 søndag er det snakk om at et område på et par hundre kvadratmeter skal være svidd av.

Brannstedet skal ligge cirka en halv times gange fra øverst i Totlandsvegen.— Vi har fått frem våre første mannskaper, men kan ikke si at vi har kontroll ennå. Turgåeren som oppdaget brannen har gjort en kjempejobb med å slå ned brannen. Det ulmer og gløder fortsatt, så vi må opp med flere mannskaper og mer utstyr, sier Bøe klokken 20.55.

Han anslår at slokkingen vil ta flere timer.

Skryter av turfolket

Vakthavende sjef Karl Otto Nesdal i Bergen brannvesen sier i 21.15-tiden at de er i ferd med å få pumper frem til brannområdet. De skal brukes til å hente vann fra et vann - og så dynke området der det har brent.

— Det har vært brann i terrenget på cirka 350-400 meters høyde, mellom Stordalsfjellet og Flåfjellet. Det er rett øst for sørenden av Grimevannet. Det blåser en del, sier Nesdal.

— Takket være flinke turgåere har brannen blitt holdt i sjakk til vi kom frem, skryter Nesdal, som sier det nå ikke skal være fare for spredning lenger.

Cirka klokken 21 søndag melder politiet at det skal være kontroll på brannen.