Klokken 22.16 fikk brannvesenet melding om at det brant i bakakslingen på hengeren til en trailer. Den hadde da akkurat kjørt inn ved bensinstasjonen YX på Skulestadmo ved E 16 i Voss kommune.

— Man får litt adrenalin...

Daglig leder ved bensinstasjonen, Mariann Åkre, var på bakrommet da hun hørte at det smalt fra dekket.

— Vi hadde to trailersjåfører som sto inne og spiste da vi hørte smellet. De var utrolig raske ut døren, og fikk stoppet vogntoget før det kom frem til pumpene, sa Åkre etter hendelsen.

Det skal ha vært åpne flammer fra en aksling på hengeren. Mens hun ringte brannvesenet, startet de to sjåførene brannslukking. Hun er lettet over at det gikk bra.

— Den var jo på vei inn på området vårt. Man får litt adrenalin av sånt.

Fylt med trelast

Brannvesenet var raskt på stedet.

— Vogntoget sto like i nærheten av noen pumper, så vi valgte å flytte det før vi startet slukkingen, fortalte overbefal Oddvar Kvalnes ved Voss brannvesen.

Han er godt fornøyd med innsatsen til de to trailersjåførene.

— De gjorde en kjempeinnsats for å begrense skadene. Det kunne blitt kritisk.

Hengeren var fylt med trelast.

- Skremmende scenario

— Nå holder vi på og kjøler ned rundt dekkene og går over med varmesøkende kamera for å sikre at det ikke er varmgang i lasten, fortalte vaktkommandør Rune Wigum i Bergen brannvesen klokken 23.

Ifølge politiet ble det også sendt en ambulanse mot stedet etter meldingen kom om brann i traileren.

— Det er et skremmende scenario, men det ble heldigvis raskt tonet ned, uttalte operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt sent søndag kveld.

**Har du tips eller bilder? Send SMS

til 2211 eller e-post 2211@bt.no**