— Torgallmenningen er et mørkt friområde. Den er alkoholfri sone, men det er der det oppstår problemer, sier Tom Greni, daglig leder på Rick's.

Ifølge ham har utestedet måttet heve terskelen for å slippe inn berusede mennesker. Dermed blir flere i stedet sendt ut i det offentlige rom. Rick's-sjefen har ingen tro på at ambulansesjåførene vil få mindre å gjøre i tiden fremover.

— Man må se på den generelle trenden. Bergen går i stikk motsatt retning av andre byer. Det er mindre politi og mindre overvåking. Da blir det mer bråk, mener Greni.

Han får støtte av konkurrentene i KJS, som driver Contra Bar og utestedene på Zachariasbryggen.

— Utelivsbransjen har aldri vært så velregulert som i dag, og vi har ikke hatt noen økning i bråk og skader. Jeg tror volden primært skjer i det offentlige rom. Da er det kanskje på tide se på andre virkemidler enn enda strengere regulering av bransjen, sier Kåre Bottolfsen, daglig leder i KJS.

Endre Søraas, som driver og eier utestedet Exodus, kjenner seg heller ikke igjen i beskrivelsen av at det er blitt mer fylleslåssing.

— I forhold til tidligere har vi veldig lite bråk. Vi har økt antallet vakter og gjort dem mer synlige. Jeg synes faktisk at ungdommen virker snillere enn før, sier Søraas.