— Jeg vil ha et bedre svar enn at Veronica druknet, sier Linda Prestegård (21).

21-åringen har bodd i Bergen siste halve året, men hadde jevnlig kontakt med Veronica Heggheim Stegegjerdet i perioden før hun forsvant.

- De verste tanker

— På helgebesøk dro jeg ofte på besøk til Veronica i huset hun leide. Jeg hadde kontakt med henne på Snapchat kun noen dager før hun forsvant. Jeg sendte henne et bilde, og hun svarte, forteller Prestegård.

Kvinnen fra Gaupne, en nabobygd til Sogndal, regner seg som en av Veronicas aller beste venninner.— Jeg har selvfølgelig tenkt masse på hva som kan ha skjedd henne. Også de verste tanker har streifet meg. Jeg har tenkt på alle mulige scenarier, sier 21-åringen til BT.

— Men jeg kan ikke forestille meg noen som skulle ønske Veronica noe vondt, fortsetter hun.

I dag, tirsdag, meldte politiet at Stegegjerdets dødsfall etterforskes som mistenkelig.

I en melding fra politiet heter det at de så langt ikke kan konkludere med at det ligger en kriminell handling bak dødsfallet.

— Så lenge vi ikke kan konkludere med nødvendig sikkerhet, er en straffbar handling en av flere muligheter, skriver politiet.

BT har tidligere skrevet at 22-åringen skal ha blitt funnet med ytre skader, men at ingen opplysninger peker klart i retning av en kriminell handling.

Mandag kveld meldte TV2 at dødsårsaken skal være drukning, men dette har ikke politiet villet kommentere.

Er vitne i saken

Prestegård berømmer politiet for stor innsats i saken.

Hun er selv en av over 60 vitner i saken, som fortsatt beskjeftiger rundt 15 politifolk i Sogn.

Det er akkurat som om de mistenker at noe er galt

Linda Prestegård (21), Veronicas bestevenninne

Samtidig sier 21-åringen at den tunge etterforskningen, spesielt alle undersøkelsene rundt Veronicas hus, får henne til å lure på hvilken type sak dette er.

Blant annet har både lokale kriminalteknikere og teknikere fra Kripos gjennomsøkt Veronicas hus og eiendom, og både likhund og ettersøkshund har sjekket nærområdet.

I selve søket har massive mannskaper, politihelikopter og miniubåt vært involvert.

— Det er bra de gjør så utrolig mye. Det er betryggende på en måte, med tanke på at alle ting skal komme frem. Samtidig lurer jeg jo på hvorfor de satser så massivt. Det er akkurat som om de mistenker at noe er galt, sier Prestegård.

- Fortalte aldri om trusler

Hun har fått med seg at Veronica, ifølge NRK, skal ha blitt truet i tiden før hun forsvant.

— Det gjør jo saken enda mer spesiell. Men Veronica fortalte aldri meg om noe sånn. Slik jeg oppfatter det, var hun aldri redd for at noen var etter henne, sier Prestegård.

Etter hva BT erfarer, skal det heller ikke være levert noen politianmeldelser fra avdøde Stegegjerdets side.

Lensmann Asle Karoliussen har sagt til BT at vold og trusler ikke var noe element i etterforskningen før NRK meldte om det - men at politiet nå «har det med seg» i etterforskningen.

MISTENKELIG DØDSFALL: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død i Barsnesfjorden i Sogndal fredag 14. november.
Politiet/privat