— På den gamle skolen hadde vi bare ett tre å klatre i, opplyser Sigurd Astor Beim halvveis til toppen i treet på sin nye skoleplass.

Sammen med kompis Sondre Gjerstad Myklebust nyter han første friminutt på den nye, midlertidige Møhlenpris skole et steinkast fra Johanneskirken.

I bakgrunnen står brakkene, eller undervisningspaviljongene, som skal huse nærmere 160 elever mens den gamle murskolen pusses opp.

PÅ SKINNER: Etter mange dagers intens flyttevirksomhet er det bare sjarmøretappen igjen for Egil Blidensol, Beimusa Beimurza Maziev og Morten Gjesdal.

Selv om den mye omdiskuterte hestekastanjen er saget bort, er det fremdeles mange klatremuligheter i området.

Innpakkede instrumenter

På vei inn til musikktimen tar lærer Inger Bente H. Løvfell elevene med på en liten omvisning.

— Det er veldig viktig at dere går rolig i gangene her. Dørene går utover, og det er ikke all verdens plass, påpeker hun.

Inne på det som skal bli musikkrommet, er de fleste instrumentene fremdeles pakket inn i bobleplast. Det blir vanlig klasserom foreløpig. Men musikklærer Endre Warholm har i hvert fall funnet gitaren sin. Han har vært lærer ved Møhlenpris siden 2004, og synes det er godt å være på plass i nytt bygg.

— Det er litt vemodig, men samtidig er vi veldig fornøyd med å bli pusset opp på sikt, sier han og forbereder elevene på litt hulter-til-bulter-skole de første dagene.

Klasserommet ser ut til å ha vært brukt i flere uker allerede. Fargerike bilder pryder veggene, og i vinduskarmene er blomstene på plass.

Elevene har stort sett bare positive tilbakemeldinger å komme med så langt.

— Her blir det veldig fint å være, fastslår Liv.

— Det blir deilig å slippe å åpne vinduene for å få frisk luft i klasserommet, påpeker Nora.

— Men det er litt vanskelig å finne frem her, gangene er så like, mener Mina.

Flyttebibelen

Flyttegjengen fra Bergen kommune er snart ferdige med sin jobb. Egil Blidensol, Beimusa Beimurza Maziev og Morten Gjesdal kommer med et av de siste lassene med stoler.

— Dette har gått på skinner, nå er det bare finpussen igjen, sier Blidensol fornøyd.

Han holder opp et velbrukt ark med bitte små ruter og farger.

— Se på denne her, det har vært logistikkbibelen vår under hele flytteprosessen. Det er Kjetil som har utarbeidet den, og uten den hadde ikke dette gått, rett og slett.

Blidensol skryter uhemmet av rektor Kjetil Damms innsats i flytteprosessen, og har bestemt seg for å bruke "flyttebibelen" som mal i fremtiden.

Tretten brakkeskoler i Bergen

Rektor Kjetil Damm nekter ikke for å ha hatt det ekstra travelt de siste ukene.

— Vi trenger litt tid på å komme ordentlig i orden. Nå skal vi prøve å få tingene på plass, og så må elevene få bli kjent med bygget. Finne garderobeplassene sine og slike ting. Jeg tror både elever og alle i administrasjonen har sett frem til dette, sier Kjetil Damm.

Møhlenpris skole er langt fra den eneste brakkeskolen vi har i Bergen for tiden. Ifølge informasjonsrådgiver Synnøve Aas i Bergen kommune har vi nå 13 skoler med såkalte undervisningspaviljonger. Varden, Nattland og Ulsmåg er de nyeste sammen med Møhlenpris. I tillegg er det brakkeundervisning ved Alvøen, Garnes Ungdomsskole, Lone, Skeie, Slåtthaug, Mjølkeråen, Søreide, Damsgård og Fjellsdalen skoler.

KARTONGTILVÆRELSE: Ikke en helt vanlig dag på jobben for Vibecke Ryen i administrasjonen. - Det er litt å ta tak i, men det blir veldig greit, bedyrer hun. PCen virker i hvert fall, telefonen har hun ikke fått sjekket ennå. Og kartonger er det nok av.
HURRA: Ingen tvil om hva læreren i dette klasserommet synes om den nye skolehverdagen.