I fredagens fengslingsmøte ble den arresterte 18-åringen konfrontert med en siktelse for både drap og voldtekt. Etter rettsmøtet kom det frem at politiet har funnet 18-åringens finger— og håndavtrykk på åstedet.

- Bra det kommer frem

— Jeg tror det er bra at denne informasjonen kommer frem nå. Osingene har levd med en uvisshet i forhold til om rett mann er tatt. Dagens nyheter er en mer sikker bekreftelse på den store tragedien som har rammet Os, sier fungerende ordfører i Os, Marie Elisabeth Lunde Bruarøy.

— Dette er mer håndfast informasjon og en beskrivelse av politiets tekniske bevis. Jeg tror det er bra det kommer frem. Det er viktig for osingene å få vite litt mer, sier Bruarøy.

Hun understreker at ingen selvfølgelig kan vite sikkert, og at 18-åringen foreløpig kun er siktet i saken.

— Men siden vi nå vet at siktede er knyttet til åstedet, og at det er blant annet fingeravtrykk inne i bildet, så gir det en ny form for visshet om at rett mann er tatt, sier varaordføreren.

«Sjokktilstand»

Hun sier at Os-samfunnet fortsatt er i en sjokktilstand, og at drapssaken naturlig er det store samtaleemnet i bygda.

— Det blir nok ikke mindre samtaleemne etter det som er kommet frem i dag. Saken ryster oss alle, og vi har medfølelse med pårørende og familie til både offeret og siktede, sier Bruarøy.

Hun sier at de som måtte trenge oppfølging fra kommunens kriseteam fremover, skal få det.