— Jeg sa til henne at jeg bare ville selge massasje, forteller 41-åringen i retten.

For påtalemyndigheten er dette et veldig viktig vitnemål, fordi det kan vise at 39-åringen var klar over den thailandske kvinnens situasjon ved bordellet i Oslo.

— 39-åringen må ha skjønt på et tidlig tidspunkt at denne kvinnen ikke ville selge seg, men at hun var presset til det, sier aktor Steinar Andersen til bt.no.

- Kynisk utpresser

Den thailandske kvinnen har likevel forklart at den 39 år gamle bordellsjefen ikke var stygg mot henne. Derimot får hun et godt vitnemål: Hun var bare snill mot meg, har 41-åringen forklart for retten.

Det er den 54 år gamle kvinnen fra Sverige som sliter mest etter at politiets hovedoffer i menneskehandelsaken har forklart seg.

Hun har blitt beskrevet som en kynisk utpresser, som plutselig endret karakter etter at 41-åringen omsider hadde satt seg i gjeld for å bli med henne til Sverige.

— Jeg kjente henne ikke igjen. Hun truet meg, sier 41-åringen.

Heller ikke den 53 år gamle kvinnen på tiltalebenken som kun er tiltalt for hallikvirksomhet, får et negativt vitnemål av politiets hovedvitne.

53-åringen er tiltalt for å ha fremmet andre kvinners prostitusjon ved telefonkontakt og inngåelse av avtale med kunder.

— Hun gjorde ikke noe annet enn de andre kvinnene på bordellet, forklarer 41-åringen.

Snakker bare thai

53-åringens advokat Øyvind Sterri mener det er et stort problem at politiet i det hele tatt har tiltalt henne for hallikvirksomhet.

— Dersom hun ikke har gjort annet enn det de andre har gjort på bordellet, tatt telefoner og en og annen gang henvist andre kunder til de andre kvinnene, så burde hun ikke vært tiltalt i det hele tatt. Det hun har gjort er ikke tilstrekkelig nok for en tiltale, sier Sterri.

For politiet har det vært et viktig poeng at 53-åringen har vært en av få som snakker godt norsk og at hun derfor må ha hatt en sentral rolle som kundebehandler ved de to bordellene i Oslo og Bergen.

41-åringens vitnemål har likevel vist at det var flere som tok telefonen ved bordellene, og at også andre snakket norsk og engelsk.

Selv snakker 41-åringen kun thai.