— Politikerne bør droppe bybanen hvis de må øke bompengene for å finansiere den, er beskjeden fra vennene Stian Brun, Patrick Monsen og Rebecca Hoff.

Som beboere i Loddefjord og Fyllingsdalen føler de liten tilknytning til bybanevisjonen.

Ser ikke poenget

— Det er tosket. De bør helle satse på billigere busser. For oss er bussen mye dyrere enn å ta bilen. Det koster 31 kroner én vei fra Loddefjord til sentrum, opplyser Stian.

Pessimismen er merkbar. Verken han eller vennene tror bybanens være eller ikke være vil spille så mye inn på bompengeringen.

— Jeg har ikke noen tro på at bompengeringen blir gratis med det første, fastslår Stian.

Heller ikke selger Rune Engelsen fra Arna er begeistret for konsekvensene en manglende statsstøtte vil få for bybanen i Bergen.

Ønsker statsstøtte

— Som prinsipp synes jeg bompenger er tull. Vi betaler veiavgift og alt mulig. Det er blitt så lett for staten å gi ansvaret for kollektivtrafikk og annet til kommunen, mens kommunene svarer med at de ikke har penger. Man kan jo begynne å lure på hvor alle skattepengene blir av.

— Støtter du bybanen generelt?

— Jeg har ikke noe imot bybanen i seg selv, men ville personlig vært bedre tjent med bedre veier mellom Arna og Nesttun. Jeg vil heller ha en Arnatunnel enn en bybane, mener Engelsen.

Konklusjonen er klar.

— Bybanen er grei hvis finansieringen kommer utenfra, smiler ekteparet Elin og Jarle Rotevatn.

VIL IKKE BETALE REGNINGEN: - Politikerne bør heller satse på billigere busser enn bybanen, sier vennene (fra h.) Rebecca Hoff, Stian Brun og Patrick Monsen.