Politiet etterlyser en mann i 30-årene, etter at han i 21-tiden søndag kveld skal ha blottet seg for en 21 år gammel kvinne på Nygårdshøyden i Bergen.

— Kvinnen kom fra bysiden og skulle gjennom gangtunnelen ved Sjøfartsmuseet. Da hun nærmet seg, så hun en mann gjemme seg bak en mur like ved trappen før tunnelen, sier Jannike Bremar Johannessen, førstebetjent ved seksjon for vold og sedelighet i Bergen sentrum.

Inne i tunnelen merket kvinnen at mannen fulgte etter henne.

- Flirte

— Hun snudde seg, og da var mannen bare tre-fire meter bak henne. Han hadde da tatt ut sin penis, holdt rundt den og gjorde bevegelser. Ifølge kvinnen flirte han mens han gjorde det, sier Johannessen.

Da det kom andre folk i bakken etter tunnelen, skal blotteren ha snudd og stukket av.

Kvinnen prøvde å anmelde forholdet senere samme natt, men skal ikke ha kommet gjennom til politiet. Formell anmeldelse ble derfor levert politiet mandagen etter.

Inn i oppgangen

Også om kvelden for litt over en uke siden, i 23-tiden 16. mai, var det en blotterepisode i samme området - ved Sydneshaugen. En jente skal da ha blitt fordulgt av en blotter, helt inn i oppgangen der hun bodde. Mannen skal da først ha blottet seg for henne utendørs.

Politiet ser de to episodene i sammenheng. De vil sjekke om det finnes video av den siste episoden, men har ellers lite å gå på.

— Vi må sammenligne den nye saken med det som skjedde 16. mai, sier Johannessen.

Nå ber hun publikum om observasjoner og opplysninger knyttet til den siste saken. Den 21 år gamle kvinnen har gitt følgende signalement på blotteren:

  • Antatt utenlandsk, mulig øst-europeisk
  • Mørkt kort hår, mulig hette
  • Rundt 30 år
  • Cirka 175 cm høy
  • Mørk jakke og bukse
  • Det har ikke vært spesielt mye blotting i det siste. Men disse sakene må vi se nærmere på. Man vet ikke alltid hvilke tanker blotterne har rundt hvorfor de gjør det det de gjør, sier Jannike Bremar Johannessen.