Tore Mæhlum sto hjemme i stuen med en kopp kaffe da han ble vitne til dramaet i Adolf Bergs vei i går formiddag.

– Mannen kom ut av leiligheten i bar overkropp, og blødde kolossalt. Han var stukket i venstre skulder, og hele fronten av kroppen var dekket av blod. Han gikk ute på gaten og brølte, sier Mæhlum.

Flere hundre meter Til tross for blodtapet klarte 22-åringen å gå flere hundre meter, noe tydelige blodspor vitnet om. Han skal først ha prøvd å komme seg inn til en slektning i Wiers-Jenssens vei, men vedkommende var ikke hjemme. 22-åringen fortsatte da fra dør til dør for å få hjelp, men ingen åpnet.

– Etter en stund kom det en legebil, men da hadde han gått gjennom parken til barnehagen på andre siden. En av naboene løp etter og dirigerte legebilen i riktig retning, sier Mæhlum.

Ingen av barna i barnehagen skal ha vært vitne til dramaet, men en ansatt ringte etter hjelp da hun så den hardt blødende mannen vakle mot Nordahl Rolfsens vei.

– Blodet rant og han ropte om hjelp, sier vikarierende styrer i Slettebakken barnehage, Astri Kløverød.

AMK-sentralen ble klokken 09.21. Klokken 09.39 var 22-åringen blitt tatt hånd om av ambulansen, ifølge politiets operasjonslogg.

Våpentillatelse Meldingen om at gjerningsmannen skulle være bevæpnet med øks eller kniv, gjorde at politiet som rykket ut fikk tillatelse til å bevæpne seg.

I leiligheten der dramaet skjedde, var også en 21 år gammel mann. Han skal ha vært skadet og blødende.

– Han kom ut av leiligheten på egen hånd. Det så ut som han var stukket i halsen. Han hadde på seg en dressjakke, men var ellers naken og hadde en kniv i hånden, sier Mæhlum.

21-åringen skal ha banket på flere av naboenes dører, blant annet hos en kvinne i 80-årene. Han skal ikke ha oppført seg truende.

Ifølge øyenvitner skal 21-åringen ha stått og snakket med en eldre kvinne i svalgangen utenfor leiligheten hennes da politiet kom mot ham med skjold og pistoler, og ropte at han skulle legge seg på bakken. 21-åringen gjorde som politiet sa, og klokken 09.46 meldte patruljen at situasjonen var under kontroll.

- Vi så blodspor på trappen, sier Mats Enger og Therese Moen (bildet) til bt.no. FOTO: SONJA YSTAAS (mms)
SONJA YSTAAS (mms)

Offeret operert Også 21-åringen ble fraktet til Haukeland sykehus for behandling. Han hadde bare lettere skader, og ble overført fra sykehuset til politiets varetekt.Tilstanden til 22-åringen var i går alvorlig, men stabil. Han ble operert, og var i går ikke i stand til å snakke med politiet om hva han var blitt utsatt for. Han har status som fornærmet i saken.

– Vi har kontroll på åstedet og på personer som har vært til stede, men ikke nøyaktig hva som har skjedd eller hvorfor det har skjedd, sier politioverbetjent Knut Sortland ved Hordaland politidistrikt.

Politiet avhørte i går flere vitner, og etterforskerne snakket også med 21-åringen.

– Han er siktet for legemsbeskadigelse med øks eller kniv, sier Trond Eide.

Den siktede 21-åringen er tidligere dømt og bøtelagt flere ganger for narkotikalovbrudd. Ifølge dommer fra Bergen tingrett har han både alvorlige rusproblemer og psykiske problemer.