Wroe, bartender på Finnegans Irish Pub natt til mandag, var ferdig på jobb og hadde stengt baren. I 03-tiden hørte han plutselig masse roping og skriking utenfor.

Han beskriver scenen som møtte ham på utsiden som et masseslagsmål.

— All hell broke loose, sier engelskmannen.

— Jeg så 7-11 menn involvert i et masseslagsmål. Jeg antar de var kommet opp fra Rick’s, som holdt på å stenge da, sier Wroe.

- Metallbiter fløy

Han ble stående på innsiden av puben, cirka ti meter unna, og ble vitne til hvordan slagsmålet utviklet seg. Wroe kjente ikke igjen noen av de som sloss som gjester fra Finnegans.

— To-fire menn, med hodegrep på hverandre, dundret inn i metallgjerdet rundt uteserveringen på Finnegans. Det var så voldsomt at et jerngitter i gjerdet løsnet. Metallbiter fra gitteret fløy dels inn i puben, dels falt bitene ut på utsiden, forteller han.Alt skjedde så fort, forteller pubsjefen, som har problemer med å huske detaljer fra nattens drama.

All hell broke loose

John David Wroe, Finnegans

— Etter hvert så jeg flere menn løpe av gårde nedover Christian Michelsens gate, jeg vil anslå det var tre-fem menn, og vakter som prøvde å følge etter dem. Jeg vet ikke om de klarte å stoppe noen, sier Wroe.

«Innså at noe var galt»

Så ble han oppmerksom på en mann som hadde vært involvert i slåssingen. Han gikk alene og var i ferd med å segne om.

— Det virket som om han innså at noe var galt, han sjekket seg selv, og så segnet han om og ble liggende. En kraftig blodstråle sprutet ut av siden på ham. Han fikk hjelp av noen av vaktene fra Rick’s, og andre vakter løp etter noen nedover gaten, forteller Wroe.

Han har fått med seg at to menn ble fraktet med knivskader til sykehus, men tror ikke han så det andre offeret.

— Det neste jeg så, etter at denne mannen hadde segnet om, var en annen mann som bokstavelig talt falt oppå ham. Jeg trodde han angrep ham, men han bare falt sammen oppå ham. Det kan ha vært en venn av den knivstukne eller bare en som ville hjelpe. Det så i hvert fall ikke ut som om han var knivstukket selv. Jeg tror rett og slett han besvimte ved synet av alt blodet, sier Wroe.