— I dag har det vært tendenser til kø fra formiddagen av. Det har vært et jevnt sig, og det har i hvert fall kommet inn om lag 600 hus, sier Steinar Kristoffersen, daglig leder i Bergen Sentrum.

Ved «pepperkakemottaket» er de nå gått tom for pepperkakemedaljer, som gis til dem som bidrar. Flere medaljer er bestilt.

- Minst like stor

— Vi har vår fulle hyre bare med å ta imot. Og vi er ganske sikre på at den nye Pepperkakebyen vil ha minst like mange hus som den som ble ødelagt. Men folk må bare bake. Én ting er hva man sier, noe annet er hva man gjør, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tidligere i dag ble det kjent at de som ble pågrepet i går kveld, nå er sjekket ut av saken. Politiet har ingen mistenkte, og jobber med spor og nye tips som er kommet inn. I mellomtiden går historien om pepperkakebyen verden rundt.

Her kan du se våre videoer fra Pepperkakebyen de tre siste årene. Marinegaster ga skip

Dugnaden for å gjenreise pepperkakebyen er i full gang. Folk strømmer til med hus i alle former. Noen har hentet sine halvknuste hus og bygget dem opp igjen. Til og med trønderne kommer til unnsetning — en pall med seigmenn fra Nidar er på vei fra Trondheim til Bergen.

— Det er sånn det skal være. Pepperkakebyen kjenner ingen grenser, men er for alle, sier Kristoffersen.

Også marinegastene tar del i oppbyggingen. I formiddag kom soldater med sitt bidrag i form av skipet «Skjold».

— Det er rørende å oppleve den responsen vi får fra folk. Dette er snudd til noe positivt, sier Kjersti Hjelmeland Brakstad.

Hun sitter på kne i Bypaviljongen og monterer byen på ny.

— Folk ringer og sier at vi bare kan rive regningen de har sendt oss tidligere. Det er helt utrolig, sier Brakstad.

Åpnes neste torsdag

Også biskopen i Bjørgvin har lovet å bake — en kirke, såklart. I morgen kommer Fjord Line med MS «Bergensfjord» i pepperkakeform.

Det er bestemt at den gjenreiste Pepperkakebyen skal åpnes torsdag neste uke. Tidspunktet er foreløpig ikke avklart.

— Vi jobber med et spennende opplegg rundt åpningsdagen, sier han kryptisk.

Klarer vi å gjenreise Pepperkakebyen på en knapp uke? Si din mening her.