ROY HILMAR SVENDSENINGUNN RØREN roy.svendsen@bergens-tidende.no

Den grufulle saken kommer opp i Bergen byrett førstkommende mandag. To menn på 31 og 28 år er blant annet tiltalt for frihetsberøvelse, vold og trusler under særdeles skjerpende omstendigheter.

Den grove voldsepisoden skal ha skjedd i midten av september i fjor, og skal, ifølge tiltalebeslutningen, være foranlediget av et innkrevingsforsøk av en gjeld på 25.000 kroner.

Fornærmede, som er i 30-årene, skal ha blitt hentet i sitt eget hjem av de to mennene, etter at de tok seg inn i leiligheten hans ved å knuse en rute i inngangsdøren. Vel inne satte de håndjern på ham og forsøkte å få ham til å betale de 25.000 kronene.

Da han ikke hadde pengene, skal de tiltalte ha tildelt fornærmede flere slag i hodet og på kroppen med et bordbein og en trestokk, mens han hadde håndjern på ryggen.

Deretter kjørte de to tiltalte av sted med ham i en personbil. Mannen skal tidvis ha blitt holdt innelåst i bagasjerommet, mens han ble fraktet rundt på forskjellige steder i Bergen og på Sotra.

Ved et stopp på Sotra skal de to mennene ha tvunget i 30-åringen to slurker bensin eller olje, ved at de åpnet munnen hans med makt.

En av de to er også tiltalt for å ha medvirket til falsk forklaring for politiet, ved at han ba en tredjemann gi ham alibi for septemberkvelden.

De to tiltalte nekter straffskyld. Den ene av dem er ikke tidligere straffedømt, mens den andre har noen dommer fra tidligere.

Det er satt av tre dager til å behandle saken i byretten.