En mann i slutten av 20-årene blir fredag fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

Politiet vil i første omgang ha ham vekk fra gaten for en periode på fire uker.

— Det er flere fornærmede i saken. Han er siktet for flere alvorlige trusler, vold og et forhold som vi anser som frihetsberøvelse. Han skal ha tvunget en bekjent med seg til Strax-huset, etter å ha utøvd vold mot ham i eller i nærheten av Nygårdsparken, sier politiadvokat Duc van Nguyen ved Bergen sentrum politistasjon.

- Flyktet

Hva som skal ha vært motivet for å tvinge med seg kameraten til Strax-huset, er uklart for politiet. Den påståtte kidnappingen skjedde i begynnelsen av september i år.

— Fornærmede følte i hvert fall stor frykt, flyktet fra Strax-huset og oppsøkte politiet like etter, sier Nguyen.

Politiet mener den siktede mannen har et stort rusproblem, og at han er «farlig og voldelig» i rus. Han skal være straffedømt flere ganger tidligere, blant annet for ran, frihetsberøvelse og vold.

— Derfor mener vi det er nødvendig med fengsling i fire uker. Det er snakk om alvorlige og gjentatte forhold nå i det siste.

- Slo og tok kvelertak på kvinne

Ifølge politiadvokaten nekter siktede for alle de alvorligste anklagene, men har erkjent skyld for noen mindre narkotikaforhold.

— Han nekter for å ha vært innblandet i noe av det alvorlige i siktelsen, sier Nguyen.

Mannen i 20-årene er også siktet for å ha tatt kvelertak på og slått en kvinnelig bekjent tirsdag denne uken, i Michael Krohns gate, og for skremmende og plagsom atferd. Han ble pågrepet i forbindelse med den angivelige volden mot kvinnen tirsdag.