En kvinne og en mann er tiltalt for vold og trusler mot en mann de skal ha holdt fanget fra onsdag 10. juli til torsdag 11. juli i år. Han skal ha blitt holdt fanget i en leilighet i Sædalen.

— Hund og brennbar væske

Bevæpnet politi aksjonerte mot leiligheten i Sædalen 11. juli i år. Kvinnen og mannen ble pågrepet og varetektsfengslet.

I løpet av det døgnet skal de to ha slått eller sparket ham gjentatte ganger mot hodet. Dessuten skal de ha truet med å injisere heroin i ham.

De skal også ha truet ham med hundebitt, samt dynke ham i brennbar væske og tenne på.

Penger mulig motiv

Ifølge tiltalen ble truslene fremsatt for at mannen skulle oppsøke Sparebanken Vest og ta ut penger fra en annen manns konto.

Han hadde bankkort og førerkort til denne mannen.

Kvinnen og mannen er tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter. I tillegg til å ha slått eller sparket ham, skal de ha brukt et glass til å slå ham i hodet. Mannen som ble holdt innesperret, ble påført hevelser og bloduttredelser i ansiktet.

Strips i leiligheten

Etter at politiet hadde pågrepet de to i Sædalen fant de strips i leiligheten. Det var også blod på stedet. De to ble varetektsfengslet, og nå er de altså tiltalt og må svare for forholdene i retten.

Den 28 år gamle mannen er også tiltalt for flere andre tilfeller av kriminalitet, blant annet vold mot en butikksjef. Han er også tiltalt for brudd på narkotikalovgivningen.

TO TATT: Væpnet politi rykket ut til en bolig i Sædalen i sommer og pågrep to personer.
ODD E. NERBØ (ARKIV)