— Jeg følte at jeg råtnet innvendig, men forsto aldri hva det var, sier Wigestrand.

Hun mener det var leiligheten hun leide sammen med fire andre i Løbergsveien 50 som gjorde henne syk.

— Det var store skjolder i taket. Huseier malte bare over, men det var det nok ikke meningen at jeg skulle se. Jeg gikk bare tilfeldigvis forbi, forteller hun.

Ødelagt studieår

Den 21 år gamle studenten har knapt lest hele året, og strøk på eksamen før jul.

— Året er helt ødelagt med hensyn til studier, sier hun.

— Dette gir full grunn til å klage, mener Gaute Flatheim, sivilingeniør og spesialrådgiver i innemiljø i firmaet Bon Aer.

Flatheim kom på befaring til leiligheten sammen med representanter fra helsevernetaten i kommunen. Fagpersonene påpeker mangel på ventilasjon i enkelte av rommene. Luftfuktigheten på rommet Wigestrand leide ble målt til 70 prosent da hun bodde der, og Flatheim mener å se tegn til synlig mugg.

— Med så stor fuktproduksjon ville det blitt muggsopp uansett, konkluderer han.

- Ante ikke om skader

Helsevernetaten i kommunen stilte mannsterke med tre personer.

— Vi ser tegn til kondens på vinduene og dårlig ventilasjon, konstaterer Sonja Skotheim i helsevernetaten. Hun vil ikke trekke noen konklusjoner utover dette, og avventer resultatet av prøvene som er tatt.

Huseier Atle Haukås kjenner ikke til at det skal være sopp i leiligheten har leier ut.

— Jeg har ikke ant noe om slike skader og har aldri hørt noe om at hun har vært syk. Nå må vi få tid til å tenke oss litt om og se hva som kan forbedres, sier han.

FLYTTET UT: Rose Karin Wigestrand setter helseproblemene hun har hatt i sammenheng med leiligheten. - Jeg fikk eksem og mageproblemer og sov hele tiden. Det har blitt mye bedre etter at jeg flyttet, sier hun.