Den nigerianske kvinnen (31) skal ha sørget for å få transportert en kvinne fra hjemlandet til Bergen, via Italia og Sverige.

Her skal den fornærmede ha blitt presset til å jobbe som prostituert i åtte måneder, mens 31-åringen tok fra henne pass og penger.

– Gjeld på 60.000 euro

31-åringen skal ifølge tiltalen ha sagt til kvinnen at hun måtte nedbetale en gjeld på 60.000 euro. Flere ganger skal 31-åringen ha sagt at kvinnen ikke tjente nok penger, og straffet henne ved å slå henne, og ved å beordre henne til å sove på gulvet.

Ifølge tiltalen skal 31-åringen ha tjent minst en halv million kroner på den andre kvinnens prostitusjon. Disse pengene vil statsadvokat Randi Gabrielsen kreve inndratt når saken kommer opp for retten.

– Skulle bli frisør

31-åringen ble pågrepet i mars, etter at politiet hadde vært på jakt etter henne i flere måneder.

Saken startet da det antatte offeret i desember 2007 ble pågrepet fordi hun ikke hadde lovlig opphold i Norge. Etter hvert fikk politiet mistanke om at hun kunne være utsatt for menneskehandel.

Kvinnen kunne fortelle hvordan hun hadde blitt lokket fra Nigeria til Europa med løfte om å bli frisør. I stedet for å arbeide som frisør, skal hun ha blitt tvunget til å selge kroppen sin.

Tiltalt for ran av kunde

I tillegg til menneskehandel, er 31-åringen – som selv jobbet som prostituert – tiltalt for grovt ran og vold mot en av sine kunder.

I april i fjor var kvinnen hjemme hos kunden i en kommune utenfor Bergen.

Her skal hun ha krevd at mannen skulle betale henne 20.000 kroner. Da han nektet, skal hun ha sagt at hun ikke var redd for å drepe ham.

– Slått i hodet

Deretter skal hun ha slått ham gjentatte ganger med en treningsmanual, og rispet ham med en kjøkkenkniv.

Mannen brakk ifølge tiltalen flere ribben, i tillegg til at han hadde kutt eller risp og blåmerker og hevelser etter den påståtte volden.

Med seg fra mannens bolig skal 31-åringen ha tatt et gullur, flere fjernkontroller og en telefonledning.

Det påståtte ranet ble i utgangspunktet henlagt av det lokale politiet. Da 31-åringen ble mistenkt for menneskehandel, ble saken tatt opp igjen.

Nekter skyld

Kvinnen er også tiltalt for bedrageri, etter at hun skal ha brukt stjålne, falske eller ugyldige kredittkort til å kjøpe flybilletter for til sammen 57.763 kroner.

31-åringen, som har sittet i varetekt siden mars, nekter straffskyld for alle punktene i tiltalen, ifølge forsvarer Eirik Nåmdal.