Tre menn i midten av 20-årene er varetektsfengslet i saken, siktet for grovt ran. En av dem skal ifølge politiet ha lurt offeret, en mann i 20-årene, med til en leilighet i Bergen sentrum, der det ventet to andre menn.

I leiligheten skal mannen ha blitt slått i hodet og magen, før han ble tvunget bort til et vindu.

– Kniv mot strupen

– Fornærmede har forklart at han ble holdt ut av et åpent vindu, flere etasjer over bakken, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt.

Mannen skal deretter ha blitt halt bort til en stol, og fått en kniv mot strupen.

– Han ble tvunget til å gi fra seg minibankkortet og koden. Mens han satt igjen i leiligheten med en kniv mot strupen, gikk en av de siktede ut og tok ut så mye penger han klarte. Han fikk ut 6.000 kroner før han nådde beløpsgrensen, sier Christoffersen.

Mannen er usikker på hvor lenge han ble holdt i leiligheten.

– Truet med represalier

– Utfra minibankuttakene ser det ut til at han har vært der i minst et par timer. Han ble til slutt sluppet ut, men ble truet med represalier dersom han gikk til politiet, sier Christoffersen.

Etter en stund skal mannen likevel ha latt seg overtale av venner til å anmelde saken.

– Vi oppfatter dette som en meget stygg sak. Fornærmede har fått en kraftig reaksjon i ettertid. Det er en svært alvorlig handling å true noen ved å holde ham ut et vindu, og å legge en kniv mot strupen, sier Christoffersen.

Nekter straffskyld

To av de siktede ble varetektsfengslet for lukkede dører tidligere denne måneden. Fredag ble tredjemann fengslet. Hans forsvarer, advokat Turid Mæland, var ikke tilgjengelig for kommentar fredag kveld.

Bergen tingrett har fengslet alle tre i fire uker på grunn av fare for bevisforspillelse. Alle nekter straffskyld.

– Jeg vil ikke gå inn på hva de har forklart, men minst en av dem bekrefter at fornærmede var i leiligheten den aktuelle natten, 2. februar i år. Vi skal nå avhøre alle på nytt og prøve å få klarhet i hvilken rolle de tre siktede har hatt, sier Christoffersen.

Grovt ran har en strafferamme på 12 års fengsel.