Terje Larsen, som er dømt for flere hundre hytteinnbrudd, ble i går lagt inn på sykehus med livstruende skader etter at han ble slått i hodet med en glassbolle av en medinnsatt i Ringerike fengsel.

Den 22 år gamle mannen som er siktet for volden erkjenner at han slo Larsen i hodet, men nekter straffskyld.

— Han mener det var en provokasjon på forhånd fra Larsens side, sier 22-åringens forsvarer Torkjell Solbø til aftenposten.no.

- Urin på klærne

22-åringen har forklart at han ble provosert da han oppdaget at hans nyvaskede klær var våte av urin. Han mente det var Larsen som sto bak.

— Det er snakk om klær som min klient tok på seg, både bukse, t-skjorte og skjorte. Dette var klær som Larsen nettopp hadde tatt med opp fra vaskeriet i fengselet, sier advokat Solbø til aftenposten.no.

22-åringen, som er ransdømt, har forklart at han tok en liten glassbolle og slo Larsen i hodet.

— Han har forklart at han slo én gang, men det var ikke hans intensjon å skade Larsen. Min klient ble overrasket og sjokkert da han i dag fikk kjennskap til Larsens tilstand, sier Solbø.

Livstruende skadd

«Vandreren» ligger på Ullevål universitetssykehus ned livstruende hodeskader.

Ifølge 22-åringens forsvarer var de to venner før voldsepisoden.

Terje Larsen kalles «Vandreren» etter at han gjennom flere år gikk rundt i norske fjell og brøt seg inn i hytter. Bergenseren var nå i gang med soningen av en dom på to og et halvt års fengsel.

Helge Skodvin (arkiv)