ROY HILMAR SVENDSEN

Sykkelturen fra IKEA og hjem til Landås ble ikke helt som tenkt for Leif Bjarte Johansson. Ved reperbanen i Sandviksveien gikk syklisten rett i bakken etter et ublidt møte med en HSD-buss like før klokken 16 i går.

Kranglet om skyld

— Jeg ble presset av bussen, og prøvde derfor å legge meg mest mulig ut til høyre. Da kom jeg borti fortauskanten og veltet, forteller en nyplastret og fortsatt lett rystet Johansson til BT.

HDS-bussen stoppet noen meter lenger nede i veien, og sjåføren kom tilbake for å se om alt sto bra til med Johansson, som ble kraftig forslått i fallet. Men da samtalen kom inn på hvem som hadde skyld i uhellet, steg temperaturen flere hakk.

— Da jeg fortalte sjåføren at jeg mente han hadde presset meg ut av veien, ble han litt amper. Vi ble ikke akkurat enige om hva som hadde skjedd før han satte seg i bussen og dro, sier Johansson.

Ifølge direktør Frank Aadland i HSD Buss, hevder bussjåføren at Johansson først kjørte på fortauet, og så svingte ut i veien like før uhellet skjedde.

— Sjåføren legger da bussen ut til venstre, for å lage plass til ham. Idet bussen er nesten forbi, ser sjåføren i speilet at syklisten velter idet han skal kjøre opp på fortauet igjen, sier Aadland.

Politisak

Skyldspørsmålet blir dermed en politisak, dersom ikke busselskapet og Johansson blir enige.

— Patruljen vår har skrevet rapport på hendelsen, og de involverte vil trolig bli kalt inn til avhør, forteller operasjonsleder Kjell Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Ulykken skapte litt trafikk-krøll i Sandviken, ikke minst etter at to personbiler smalt i hop umiddelbart etter at Johansson var gått over ende på sykkelen.

Midt oppe i tumultene, kunne i alle fall Johansson glede seg over én ting: Blomsteroppsatsen i ryggsekken var like hel, til tross for det ublide møtet med asfalten.

— Den er til kjæresten min. Hun har bursdag i dag, smiler Johansson, før en politibil kjører ham til legevakten for sjekk.

PLASTER PÅ SÅRET: Leif Bjarte Johansson avhøres av politiet etter uhellet i Sandviksveien. Sykkelturen hjem endte med knall, fall og munnhuggeri med en bussjåfør. - HSD-bussen presset meg av veien, hevder for Leif Bjarte Johansson. FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN