— Det er ingenting i vitneforklaringene til politiet som indikerer at mannen ble skubbet eller truet til å hoppe, sier vakthavende jurist Ivar Abrahamsen ved Hordaland politidistrikt til bt.no søndag ettermiddag.

Politiet har også snakket med fornærmede selv på sykehuset. Det skjedde i 15-tiden lørdag.

— Han husker ikke noe av det som skjedde, sier Abrahamsen.

Alvorlig og stabil

Ved Haukeland Universitetssykehus får bt.no opplyst at den skadde er en 21 år gammel mann. Tilstanden hans var søndag kveld alvorlig og stabil. Mannen har bruddskader og hodeskader, ifølge sykehuset.

Noen øyenvitner sa fredag at mannen ble jaget utfor stupet, mens andre mener å ha sett mannen springe utfor stupet, tilsynelatende av egen fri vilje.

— Det er ennå ikke avklart hva som skjedde. Vi snakker med vitner nå, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til bt.no fredag kveld.

- Landet på hodet

Ulykken skjedde like ved hovedinngangen til Hulen på Møhlenpris ved 20.15-tiden fredag kveld.

— En vakt for oss forteller at mannen ble jaget, og falt utfor et stup på fire meter og landet på hodet, sier Inga Potter, som er hovedansvarlig på Hulen.

Fallet skjedde bare noen meter fra hovedinngangen til Hulen, og det var vakter på utestedet som varslet ambulanse, forteller Potter.

Mannen skal ha vært ruset da hendelsen skjedde.

Til sykehus med hodeskader

Han ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus med hodeskader.

— Han var delvis bevisst da han ble fraktet bort, sier operasjonsleder Myrtvedt.

Politiet har vært i kontakt med personer i narkotikamiljøet i Nygårdsparken. Ingen er pågrepet eller mistenkt for å ha gjort noe kriminelt.

— Vi etterforsker saken bredt, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

Erlend Langeland Haugen
Erlend Langeland Haugen