En pengekrangel mellom kvinnen og ektemannens to brødre skal ha resultert i drapstrusler mot tobarnsmoren de siste ukene. I går ble den ene svogeren varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk og trusler. Den andre svogeren er sporløst borte. Også han er siktet for trusler.

Kvinnen og den fengslede svogeren har vidt forskjellige forklaringer på hva som er bakgrunnen for pengekrangelen.

— Betalte 160.000

Svogeren har forklart at den 38 år gamle kvinnen fikk betalt 160.000 kroner for å gifte seg med marokkaneren. Da kvinnen senere ba om separasjon, ville ektemannens brødre ha pengene tilbake.

Svogeren som nå er siktet for drapsforsøk, har erkjent at han har hatt diskusjoner med kvinnen om pengene. Men han nekter for å ha truet henne, og avviser at det var han som oppsøkte kvinnen og sprutet brannfarlig væske over henne.

38-åringen bekrefter at hun har mottatt penger fra brødrene til sin nå fraseparerte mann. Men hun avviser på det sterkeste at hun fikk betalt for å inngå et proformaekteskap.

Nekter skyld

Ifølge kvinnen fikk hun og mannen pengene like etter at han kom til Bergen i sommer. Pengene skal ha vært et lån som skulle brukes til husleie og daglige utgifter.

— Han skulle jobbe på verkstedet til brødrene og på den måten betale tilbake, sier 38-åringen.

Hun forklarer separasjonen med at mannens brødre ikke aksepterte henne. Hensikten var at hun og mannen skulle flytte sammen igjen når ting hadde roet seg.

Det endte med et angivelig drapsforsøk og pågripelse av svogeren.

Mannen nekter straffskyld, og etter å ha tatt betenkningstid påkjærte han fengslingskjennelsen til Gulating lagmannsrett.

Aktor i saken, politiadvokat Anette Vangsnes, sier spørsmålet om pengene er uinteressant i forhold til siktelsen.

— Jeg ser at påstandene om proformaekteskap er gjort til et tema i pressen, men det er ikke noe jeg finner grunn til å kommentere, sier hun.