Tiltalte mener Hannes bestevenninne, Henny Ekerhovd, har stjålet smykker, klær og andre gjenstander fra dødsboet. I midten av september anmeldte han Henny til politiet.

— Anmeldelsen mot Henny sier jo det meste om tiltalte. Henny har ikke stjålet noe som helst. Smykkene det er snakk om har jeg lagt i en bankboks, og der skal de ligge til Hannes lille datter blir stor nok til å arve dem. Dette er smykker som har tilhørt hennes mor og mormor, og tiltalte har ikke noe med disse smykkene å gjøre, sier Reidar Olsen, som er faren til drapsofferet Hanne Kristine Olsen.

Henny Ekerhovd var Hanne Kristines beste venninne. Sammen med Reidar Olsen hadde hun den tunge jobben med å rydde i Hanne Kristines ting kort tid etter drapet. De ryddet i flere omganger. Tiltalte mener at Henny i forbindelse med ryddingen tok et skrin som sto på Hannes nattbord, og alle smykkene som lå i skrinet.

«Har ikke stjålet»

— Det var en påkjenning å vitne mot ham fredag. Lørdag fikk jeg brev fra politiet om at jeg må inn til avhør. Jeg ble så sint og sjokkert! Jeg har selvfølgelig ikke stjålet noe fra Hanne. Vi var veldig nøye på ikke å røre hans ting da vi gikk gjennom leiligheten. Det sier mye om tiltalte at han er opptatt av materielle ting mens han sitter tiltalt for drap. Det passer inn i mønsteret for hvordan han hele tiden prøver å legge skyld på andre, sier Henny Ekerhovd.

Tiltalte har i retten gitt Henny og en annen av Hannes venninner mye av skylden for problemene han og Hanne hadde i forholdet.

— Vi fikk et brev fra tiltaltes advokat i høst, der han på vegne av sin klient anmelder tyveri av smykker. Henny Ekerhovd er den eneste som navngis i anmeldelsen. Vi etterforsker denne anmeldelsen på vanlig måte, sier politiførstebetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannsdistrikt.

Til tross for at saken etterforskes, har Salvesen selv tatt beslutningen om at Henny Ekerhovd ikke er ført inn i Strasak (politiets sentrale registreringssystem for behandling av straffesaker) som mistenkt.

— Normalt føres navngitte mistenkte i Strasak, men vi synes ikke det er nødvendig i denne saken, sier Salvesen.

Var på fremstilling

41-åringen oppdaget det han mener er et tyveri da politiet tok ham med til leiligheten for å rydde.

— Han har gitt en konkret beskrivelse av hvert enkelt smykke han mener er borte, sier Salvesen.

— Tiltalte var på fremstilling i leiligheten, og fant ut at en del ting manglet. Han skrev opp en liste over ting som manglet. Det dreide seg om smykker, en gullklokke, klær og andre gjenstander. Jeg oppfattet det slik at det var gjenstander som tilhørte ham, ikke Hanne. Tiltalte mente at Henny kunne ha stjålet det, sier 41-åringens forsvarer, advokat Odd Drevland.

Anmeldelsen kom i forbindelse med behandling av dødsboet. Hanne Kristines datter arver alt etter moren sin. Arveloven er klar på at en drapsmann automatisk mister arveretten til den han har drept.