— Vi kom hit i natt, og fant ut at vi like godt kunne sove ute, i stedet for å ta inn på et hostel. Det var ikke snakk om så mange timer, og det er slett ikke så ubehagelig som det ser ut som. Vi har fått oss en god hvil, forteller britiske Rhys Schofield (20)

Han og kompisen, Max McQuillan (18), har de siste fem dagene reist fra Amsterdam til Hamburg til København og videre til Oslo og Bergen. Den intense reisen gjennom flere av Europas storbyer har gjort det vanskelig å holde budsjettet. Særlig når de har en hel måned igjen på loffen.

— Vi tok en øl i Oslo. Den kostet over hundre kroner. I England betaler vi rundt femten kroner. Det er helt ville priser her, sier Schofield.

Med sovepose, sekk som hodepute og med luen godt tredd ned over ørene, har de to guttene klart å holde varmen.

— Det har ikke vært noe problem. Bergenserne har også latt oss være i fred. Vi har følt oss helt trygge her, sier Schofield.

GOD SØVN: Max McQuillan og Rhys Schofield forteller at benkene i Byparken, til tross for sitt harde materiale, slett ikke er så verst å sove på. - Vi har sovet godt, forsikrer Schofield.

Så en by på kartet

Da guttene kom til byen, var det mørkt. De så et vann, og en park, og fant ut at her så det fint ut. BT forteller dem at de er i Byparken, og at de befinner seg midt i Bergen sentrum.

— Det er virkelig vakkert her. Vi elsker fjellene rundt byen, sier McQuillan.

— Hva er planen for dagen?

— Nå må vi ha en kaffe, og så skal vi gå en tur på fjellet. Hvor lenge vi blir her, vet vi ikke. Det blir nok noen dager, sier Schofield.

— Hvorfor valgte dere å reise til Bergen?

— Vi bare så på kartet at det lå en by her, så dro vi hit. Det er ikke mer planlagt enn det, sier 20-åringen.

Blide benkeslitere

Etter Bergen går veien videre til Øst-Europa. Målet er å besøke både Tjekkia og Romania. Guttene utelukker ikke at de vil fortsette som benkeslitere.

— Det var slett ikke verst, og er en god vei å spare penger. Vi har også et telt med oss, sier Schofield.

— Hva sier deres mødre til at dere sover på en benk?

— Haha. De blir nok slett ikke glade. Vi får sende dem en link til bt.no, så ser de i alle fall at vi har det helt topp, sier de blide guttene.

— God tur videre da!

— Mange takk.