— Det har vært en travel natt for politiet uten at vi har hatt de helt store hendelsene, sier operasjoneleder Erik Hole i Hordland Politidistrikt.

Klokken 00.15 stanset en polittipatrulje en bil i Grimesvingene mellom Nesttun og Arna etter mistanske om promillekjøring. Føreren av bilen var også i besittelse av narkotika.

PROMILLE: Denne bilen skal ha blitt truffet av en annen bil natt til søndag. Fører i den andre bilen skal ha kjørt med promille.
BJØRN OTTO AARHEIM

— Nødvendig prøve av fører er tatt, og vedkommende er satt i arrest, sier Hole.En time senere fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt på en parkert bil i Våkleivåsen på Bønes. To personer skal ha stukket av fra stedet i en bil.

— Vi våknet av et smell, sier et vitne som forteller at den parkerte bilen flyttet seg mellom mellom ti og femten meter etter sammenstøtet. Den andre bilen stoppet opp i en skråning rett ved en lyktestolpe.

Politiet kom raskt til stedet og kontrollerte de to personene som var mistenkt. Føreren av bilen var en mann i 20-årene som mistenkes for promillekjøring. Politiet har tatt blodprøve av fører og opprettet sak.

Truet med kniv på Nygårdshøyden

Klokken 02.00 fikk politiet melding fra en yngre mann om at en person hadde truet ham med kniv og forsøkt å rane ham på Nygårdshøyden.

Mistenkte løp fra stedet og forsvant. Politiet har lett etter mistenkte uten å ha funnet ham og har opprettet sak.

I GRØFTEN: Våkleivåsen på Bønes natt til søndag.
BJØRN OTTO AARHEIM

Klokken 02.15 fikk politiet melding om at en yngre dame hadde kjørt ut på et jorde ved Myking i Lindås. Hun var åpenbart påvirket av alkohol, ifølge Hole, og det ble tatt blodprøve av kvinnen. Hun skal ikke være skadet. Bilen blir tauet fra stedet. Politiet oppretter sak.

Spyttet på politiet

Like før 03.30 rykket politiet ut til Vestre Torggate etter meldinger om en mann som gikk amok. Da politiet kom til stedet, satte vedkommende seg til motvegre og spyttet på politiet, ifølge operasjonslederen.

Han blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann, og blir satt i arrest.

— Det er ikke meldt om skade på offentlig tjenestemann, men det skal ha vært snakk om mye spytting, sier Hole.

I morgentimene er ytterligere to personer mistenkt for promillekjøring, henholdsvis i Bergen sentrum og på Osterøy.

— Politiet er i ferd med å ta blodprøver av førerne, og det er opprettet sak på begge forhold, sier Hole.

Også på Stord er en mann pågrepet etter mistanke om fyllekjøring. Klokken 01.14 fikk politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt melding om at en bil hadde kjørt inn i en hage.

To unge menn som var i bilen sprang fra stedet. Etter undersøkelser på stedet ble bilfører pågrepet og erkjente kjøringen. Det er tatt blodprøve av fører.

STORE SKADER: Bilen fikk store skader.
BJØRN OTTO AARHEIM