• Det var helt rart å se, sier den sjokkerte bileieren.

Vibecke Nyheim Dingen er skjelven etter tirsdagens hendelse. På få minutter brant bilen hennes opp, på en parkeringsplass på Frekhaug, like før klokken 15.

— Jeg kom kjørende fra Åsane og skulle innom Rema 1000, da jeg plutselig kjente at det kom noe røyk fra ventilasjonsanlegget inni bilen. Jeg tenkte bare at «nå må jeg parkere fort og kommer meg ut av bilen», sier hun.

- Redd den skulle eksplodere

Og det gjorde hun. Men røykutviklingen ble raskt verre, og Dingen skjønte at noe var alvorlig galt med bilen. Mens røyken sev ut, kom det flere andre biler og parkerte like ved.

— Jeg ba alle om å parkere godt unna bilen min. Jeg var redd for at den plutselig skulle eksplodere, sier hun.

Så skjedde alt veldig fort, forteller bileieren. Dingen løp inn på Rema og ba om hjelp, hvorpå en butikkansatt slapp alt han hadde i hendene og løp ut med et skumapparat. I det hun hadde ringt til brannvesenet, var bilen overtent.

— I løpet av få minutter sto flammene høyt opp. Det var som å være med i en film, forteller hun.

Kjørte inn i stolpe

Flere sto ute på parkeringsplassen og så på den brennende bilen, mens noen prøvde å minske skadene med butikkens skumapparat.

— Vi prøvde å slukke, men da dekkene begynte å eksplodere voldsomt, var det helt nytteløst. Vi kunne ikke annet enn å trekke oss unna, sier et øyenvitne.

Plutselig tok brannen en uventet vending. Rett foran øynene til tilskuerne på parkeringsplassen, startet plutselig bilen helt av seg selv, ifølge øyenvitnet og bileieren selv.

— Det var helt rart å se. Vi hørte at den brennende bilen startet, og plutselig bykset den fremover. Den kjørte et stykke før den krasjet inn i en lyktestolpe, sier Dingen.

Ifølge bileieren var det stor flaks at bilen traff stolpen. Hvis ikke kunne den kjørt inn i huset like bak.

Evakuerte naboer

Flammene smittet etterhvert over på en hekk like bak lyktestolpen den krasjet i. Flere var redde for at flammene også kunne spre seg videre til hus like i nærheten.

— En butikkansatt løp og fikk varslet alle inne i husene like ved, så de fikk kommet seg ut, sier bileier og understreker at hun ikke kan få roset de ansatte på Rema 1000 på Frekhaug nok for sin handlekraft.

Brannvesenet kom raskt til stedet, men bilen var totalvrak på få minutter.

— Jeg ble bare stående og se på bilen min brenne opp. Det var en helt merkelig feeling. Nå kjenner jeg at jeg er helt utslitt, sier Dingen og legger til:

— Men det gikk jo bra, tross alt. Det er jo bare en bil. Aller viktigst er det at ingen ble skadet.