Tirsdag skrev Bergens Tidende om biolog Karstein Erstad som kom over tusener av meitemakk, strødd over snølaget på Rundemanen. Makken kunne ikke ha kommet opp gjennom snøen og isen, altså må den ha kommet ovenfra.

Sensasjonen spredde seg fort til hele Norge. De engelskspråklige nyhetsleverandørene plukket så opp saken, og nå har den spredd seg helt til den andre siden av jordkloden.

«Regnende meitemakk – bibelsk hendelse i Norge», skriver New Zealand Herald.

Ringt opp fra England

— Det begynte med at en journalist for en engelskspråklig avis med nyheter fra Norge, The Local, ringte meg. Like etter var Daily Mail på tråden. Så har det ballet på seg, sier Karstein Erstad, biologen som fant makkene på Rundemanen i helgen.

Washington Post spør seg om historiene om makk fra oven er en del av en kynisk reklamekampanje. Saken fikk plass i deres helgemagasin «Express» fredag. Også i Indonesia, Færøyene og Vietnam blir funnet i Bergen omtalt.

«Það rign­ir ána­möðkum», melder islandske Morgunbladid. I Romania, Nederland, Finland, Thailand, Moldova, Taiwan og Belgia har nyheten fått omtale.

— Det er helt utrolig hvordan det har spredd seg, sier Erstad.

«Apokalypsen er nær»

Naturlig nok skulle også Sør-Amerika være med på laget, og den første vi fant var fra Brasil.

Vi forstår ikke alle språkene, men ord som «apokalypse» går igjen.

Erstad har nå sendt makkprøven til professor Christer Erséus ved Göteborgs universitet. Han skal DNA-kontrollere regnmakken fra Rundemanen. I mellomtiden ler Erstad litt over den store oppmerksomheten funnet hans har fått.

— Alle på skolen, her jeg jobber, snakker til meg og vil snakke om dette. Det er artig, dette her!